DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Rossi szerint most nem kell a vb-címre gondolni

Valentino Rossi szerint addig felesleges a világbajnokság megnyeréséről beszélni, amíg meg nem oldják a jelenlegi problémáikat. A „Doktor” két márkatársától is kikapott Ausztriában, de ennél sokkal jobban zavarja a Yamaha lemaradása a Hondához és a Ducatihoz képest.

Valentino Rossi csupán a harmadik legjobb yamahás lett a Red Bull Ringen, miután nemcsak csapattársa, Maverick Vinales, hanem Johann Zarco is előtte végzett a vasárnapi futamon. Marc Marquez második helyével Rossihoz képest 33, Vinaleshez képest pedig 24 pontra növelte a különbséget a bajnokságban.

A „Doktor” éppen ezért nem is foglalkozik a Yamahán belüli különbségekkel, amíg nagyobb gondjaik is vannak. „Nem túl okos dolog a világbajnoki címre gondolni, ha csak hetedik vagy, először versenyképesnek kell lenned. Zarco elégedett lehet, mert legyőzte Mavericket és engem is, de ha én lettem volna az ötödik, csalódott lettem volna” – mondta el az olasz a Motorsport.com szakoldalnak.

rossi-dppi



„A futam első felében a Hondákkal és a Ducatikkal együtt motoroztam, láttam, hogy mi a Yamahánál sokkal jobban küszködünk náluk a kigyorsításokon, ha a gumik elkezdenek kopni. Nem azzal kell törődnünk, hogy legyőzzük Zarcót, hanem hogy ismét a Hondákkal és a Ducatikkal harcoljunk.”

Rossi szerint csak a Yamaha bázisáról érkezhet megoldás a problémáikra. „Őszintén szólva ha egy órán belül egy újabb versenyünk lett volna, nem tudtam volna, min kell változtatni. Mindent megtettünk azért, hogy javítsunk a gondjainkon és elbuktunk.”

„Silverstone-ban más lehet a helyzet, ami egy sokkal simább pálya és várhatóan jóval hűvösebb is lesz. Brnóban gyors voltam, de sajnos a bokszutcai hiba miatt nem sikerült dobogóra kerülnöm. Remélhetőleg Silverstone-ban visszatér a brnói tempónk.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: