DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Dovizioso: A Ducatinak fejlődnie kell, ha bajnok akar lenni

Az Osztrák Nagydíj győztese, Andrea Dovizioso szerint a Ducatinak javítania kell a versenyképességén, ha életben akarja tartani a világbajnoki reményeit.

Mint ismeretes, az olasz megszerezte harmadik diadalát a 2017-es kiírásban a Red Bull Ringen, miután egy az utolsó kanyarig tartó hihetetlen csatában legyűrte a hondás Marc Marquezt. Ezzel Dovi az összetett második helyére ugrott fel, 16 pontra lemaradva spanyol riválisától.

A 31 éves pilóta ennek ellenére nincs meggyőzve arról, hogy a Ducati elég erős lesz ahhoz, hogy tényleg beleszóljon az idei szezon bajnoki címébe, ha csak a kanyarvétellel kapcsolatos gyengeségüket nem javítják ki.



„Nyilvánvalóan eléggé versenyképes a motorunk, mert ott vagyunk a legjobbak között. De van néhány pont, ahol javulnunk kell, ha ténylegesen a bajnoki címért akarunk harcolni. Sok időt vesztettünk a két balos kanyarban, Marc képes volt fél méterrel szűkebben fordulni, mint én. A motor nem úgy kanyarodik, ahogy szeretném, és ez lényeges, hogy fel tudjuk venni velük a harcot minden pályán. Néhány versenyen lehet ez nem számít annyira, és néhány pozitívumot már fel tudunk mutatni, de alapjában véve fontos a jó kanyarvétel.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: