DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Rossi beállításai segítették Vinalest dobogóra

Ezt maga a spanyol versenyző ismerte el a Cseh Nagydíjat követően, ahol az összetettben második helyen álló yamahás végre ugyanolyan jól érezte magát a motoron, mint a szezon elején.

Maverick Vinales az évad eleji lenyűgöző formája óta kissé szürkébb teljesítményt nyújtott az utóbbi versenyeken: a nyári szünetet megelőzően még a mugellói Olasz Nagydíjon állt utoljára dobogón, s a vezetést is elveszítette a pontversenyben. Brnóban aztán a kései motorcsere ellenére is vissza tudott kapaszkodni a harmadik helyre – mint azt a leintés utáni sajtótájékoztatón elismerte, ebben némileg csapattársának, Valentino Rossinak is volt szerepe.





„Úgy gondolom, ismét rátaláltunk a helyes útra. Valentino is segített ebben. Kipróbáltunk egy, az övéhez hasonló beállítást, ami remekül működött, és ugyanazt a vázat is használtuk, mint ő” – idézi Vinalest a Motorsport.com. „Nagyon jól éreztem magam száraz pályán, akárcsak a szezon elején. Ezzel nőtt az önbizalmam, és erősebbnek érzem magam a vb-címért folyó csatában. A bokszkiállás utáni első körök nehezek voltak, mert lassan melegedtek fel az abroncsok. Ráadásul kicsit későn is álltam ki, ezért ez a dobogó olyan, mint egy győzelem.”

Vinales közvetlenül a futam után úgy fogalmazott, hogy a hétfői brnói teszt is kulcsfontosságú lesz abból a szempontból, hogy visszanyerjék az évad eleji érzést. Nos, a spanyol rendkívül elégedetten zárta a kollektív gyakorlást: elmondása szerint versenyek óta nem érezte ilyen jól magát a motoron, s a Yamaha két legfontosabb újításának, az új „szárnyas” idomnak és a szénszálas lengővillának is örült – bár abban eltért a véleményük Rossival, hogy ezeket érdemes lesz-e bevetni a soron következő Osztrák Nagydíjon. Vinales jelenleg az összetett második helyén áll, 14 ponttal az éllovas Marc Marquez mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: