DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Halálos baleset a brit superbike-ban

2017-ben nagyon rájár a rúd a motorversenyzőkre. A közúti- és edzésbalesetek mellett a Man-sziget is szedte áldozatait, most pedig versenypályán folytatódott a sor: Mark Fincham nem élte túl bukását.

Angel Nieto halála után írtunk az idei esztendő motoros legendák számára szerencsétlen csillagzatáról. A Man-szigeti TT sem maradt gyász nélkül, most a Brit Superbike Bajnokságban történt halálos baleset, egészen pontosan a Superstock 1000-es kategóriában Mark Fincham járt szerencsétlenül Thruxtonban.



A 37 éves motoros csapattársával, Jim Walkerrel ütközött össze, utóbbi szerencsésen megúszta karcolásokkal a balesetet. A pálya először szűkszavú közleményben tudatta a sajtóval a baleset tényét, nem sokkal később pedig a halálhírt.

„A két motort érintő baleset révén a 903-as rajtszámú Mark Fincham súlyos sérüléseket szenvedett. A versenyt azonnal megállították, az érintett versenyzőket pedig a pálya orvosi központjába szállították. Sajnálattal kell közölnünk, hogy Mark Fincham a gyors közbeavatkozás ellenére belehalt sérüléseibe” – így a közlemény.

2014 júniusában megúszta ezt az óriási bukást Fincham

„Az MSVR és a thruxtoni pálya szakértők, halottkém és a rendőrség bevonásával igyekszik kivizsgálni a halálos baleset körülményeit” – zárul így a rövid írás. Mark Fincham bő három évvel ezelőtt is részese volt már egy horrorbukásnak, azt azonban szerencsésen megúszta komoly következmények nélkül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: