DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Ki a legtehetségesebb a MotoGP mezőnyében?

A korábbi Superbike-világbajnok szerint a két spanyol között dőlhet el idén a MotoGP világbajnoki címének sorsa – azt is elmondta, kinek mi lehet az erőssége a végső csata során.

Carlos Checa királykategóriás karrierje során két futamgyőzelemig jutott, 2011-ben viszont immár a Superbike-vb mezőnyében a csúcsra jutott. A spanyol motoros 2013-ban hagyott fel a versenyzéssel, de természetesen azóta is nyomon követi az eseményeket: a SpeedWeek.com szakoldal kérdésére azt is elmondta, hogy úgy érzi, Marc Marquez és Maverick Vinales között dőlhet el az idei, roppant kiélezett szezonban a vb-cím sorsa. De vajon ki kerül ki győztesen a két spanyol harcából?

marquez-vinales-tehetseg-2017-01



„Nem tudom, mert Vinales yamahás és Marquez hondás csomagja nagyon eltér egymástól” – idézi Checát a német szaklap. „Ami biztos, hogy ők ketten itt a legtehetségesebb versenyzők. Azon fog múlni, ki tud többet kihozni a gépéből, ki bánik jobban a gumikkal és ki harcol okosabban. Meglátjuk, ki lesz a kiegyensúlyozottabb, mert az fogja nyerni idén a vb-címet. Persze nem szabad elfeledkeznünk a többiekről sem, de az érzéseim azt súgják, hogy Marquez vagy Vinales fog nyerni.”

„A gond az, hogy ami az egyik versenyen az erősséged, az visszaüthet a másik futamon. Ezt minden versenyző tudja. Például Vinales gyengén szerepelt Barcelonában, miközben Le Mans-ban nyert. Minden nagyon gyorsan változhat” – mutatott rá Checa, aki azt is elárulta, szerinte melyik versenyzőnek mi lehet a fő erőssége a szezon második felében:

„Marquez nyilvánvalóan egy nagyon agresszív motoros, aki komoly kockázatokat vállal, különösen a győzelemért folyó csaták során – talán többet, mint Vinales. A Yamahánál viszont nagyon erős a csapat és a motor. Nem vagyok biztos benne, hogy a Honda minden pályán versenyképes lesz. Marqueznek ott van az az előnye, hogy már számos vb-csatát megnyert a MotoGP-ben, míg Vinalesnek csak a Moto3-ban volt ilyenben része. Ugyanakkor Vinales így is roppant kemény kihívó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: