DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Új vázat tesztelnek Brnóban a hondások

Úgy tűnik, nem csak a Yamahánál készülnek új vázat bevetni: a Repsol Honda duója és Cal Crutchlow a hét elején a csehországi pályán próbálnak ki egy új verziót.

Bár a Cseh Nagydíjig még van pár hét, hétfőn és kedden így is motorok köröztek a brnói pályán: Marc Marquez és Dani Pedrosa, valamint a HRC fejlesztőmunkájában egyre komolyabb szerepet kapó Cal Crutchlow teljesít egy kétnapos tesztet a nyári szünet kellős közepén – s a Motorsport.com információi szerint nem is csak a beállítások finomhangolásával foglalkoznak.

repsol-honda-uj-vaz-2017-brno-teszt



A szakoldal ugyanis úgy tudja, a hondás trió egy új vázat is kipróbál Brnóban, amelytől elsősorban a kigyorsításokon hosszú ideje meglévő problémáik megoldását várják. Marquez szerint többek között az ottani hátrányuk miatt kell rendre sokat kockáztatniuk a féktávokon – vélhetően ennek is betudható a címvédő még önmagához képest is jelentős számú bukása a szezon első felében.

Ugyanakkor néhány hete maga a repsolos spanyol fogalmazott úgy, hogy nem számít komolyabb fejlesztésekre a Hondától az évad hátralévő részére: már akkor is említette az új vázat, amely azonban szerinte nem jelent majd nagy különbséget a korábbiakhoz képest. Érdekesség, hogy néhány versennyel korábban a Yamaha is egy új vázat vetett be, amellyel Valentino Rossi Assenben nyerni is tudott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: