DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Rossi elmondta, miért Marquez vezeti a bajnokságot

A szezon felénél a repsolos címvédő áll az élen összetettben, yamahás ellenfele pedig tudja, miben végzett eddig jobb munkát a spanyol az ellenfeleknél. A „Doktor” a saját esélyeiről is beszélt.

Minden eddiginél szorosabb a pontverseny állása a MotoGP 2017-es idényének felénél: Marc Marquez mindössze öt ponttal vezet Maverick Vinales, hattal Andrea Dovizioso és tízzel Valentino Rossi előtt. A Yamaha kilencszeres világbajnoka szerint van egy dolog, amiben az éllovas eddig jobb munkát végzett kihívóinál:

„Marquez azért vezet, mert amikor bajban volt, kevesebb pontot veszített, mint mi, amikor nekünk volt nehéz hétvégénk” – vélekedett Rossi, akinek szavait a Motorsport.com idézi. „Eddig nagyon erősen teljesít: nyert, amikor nyernie kellett, amikor pedig szenvedett, kiválóan sikerült számára a kármentés. Ezért áll ő az élen. Szerintem mindannyian, akik a vb-címért harcolunk, jelenleg egy szinten vagyunk. Nincs egyetlen favorit. És Pedrosát sem írnám le, ő sincs túl messze.”

rossi-marquez-2017-nemet-gp-02



Rossi arról is beszélt, hogy számára kedvező lehet-e az idei szezon kiszámíthatatlansága és az erőviszonyok folyamatos ingadozása: „A 2016-os barcelonai versenyig éveken keresztül csak négy motoros tudott nyerni. Aztán akkor mindenki elkezdett győzni” – magyarázta az olasz motoros. „Nem hiszem, hogy ez jó vagy rosszabb az én esélyeimre nézve: a fontos, hogy ott vagyok a bajnoki harcban és nyertem egy versenyt.”

A 38 éves versenyző Assenben idei egyetlen győzelmét aratta, s bár az azóta használt új vázzal jobban érzi magát, ennek ellenére sem veszi biztosra, hogy az évad második felében is felállhat a dobogó legfelső fokára: „Senki sem tudja megjósolni, mi fog történni a következő futamokon. Nem hiszem, hogy van olyan verseny, amire biztosan mondhatjuk, hogy meg fogom nyerni. Szeretnék gyors lenni Misanóban és a három tengerentúli versenyen is, ahol elvileg erősek lehetünk. De egyelőre az a legfontosabb, hogy versenyképesen érkezzünk meg Brnóba” – zárta gondolatait Rossi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: