DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Ricciardót lenyűgözi Valentino Rossi

A Red Bull Formula-1-es pilótája szerint csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a „Doktorról”, aki már több, mint két évtizede tartozik a legjobbak közé a sportágában, s még mindig lépést tud tartani a fiatalabbakkal.

Valentino Rossi néhány hete Assenben karrierje 115. nagydíjgyőzelmét szerezte: mindezt kis híján 21 évvel azt követően, hogy először diadalmaskodni tudott a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyében. A Yamaha olasz motorosa az összetett tabella negyedik helyét foglalja el „félidőben”, hátránya azonban mindössze tíz pont Marc Marquezzel szemben. A 38 éves versenyző teljesítménye a Red Bull Formula-1-es pilótájából, Daniel Ricciardóból is komoly elismerést váltott ki.




 
„Tíz évvel idősebb, mint én, és valaki említette, hogy az első és a legutóbbi győzelme között csaknem 21 év telt el. De a győzelem csak egy dolog – pedig azokat is halmozza –, viszont csak fizikai szempontból is rendkívül inspiráló” – idézi az ausztrál F1-es szavait a Crash.net szakoldal. „A MotoGP egy igen komoly fizikumot igénylő sport, nem beszélve a sérülésekről, szóval ez a teljesítmény, amit nyújt, s hogy ismét ott van a bajnokság élmezőnyében, igazán lenyűgöző.”
 
„Mentálisan egyértelmű, hogy nem szívta le a sok utazás és a pályán kívüli tevékenységek, ez is bámulatos. Pontosan tudom, hogy nekem is milyen sűrű az életem, Valentinónál pedig ezt meg kell szorozni ötvennel. Ha ehhez hozzávesszük a fizikai tényezőt, és azt, mennyire lépést tud tartani a fiatalabb generációval, az lenyűgöz engem” – fogalmazott Ricciardo, hozzátéve, hogy amikor ő a visszavonulás mellett dönt, azt biztosan a pályán kívüli kötelezettségekbe való belefáradás miatt fogja megtenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: