DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

"Marquez csak játszik az ellenfeleivel"

Az LCR motorosa, Cal Crutchlow szerint Marquez a legerősebb versenyző a bajnokságban, s a szezon végén ő fogja megszerezni a vb-címet. A brit úgy véli, spanyol márkatársa olyat tud a kanyarokban, amit a többi hondás nem.

Marc Marquez mindössze idei második sikerét aratta a hétvégén a Sachsenringen – a Német Nagydíjon kívül másik „hazai” terepén, Austinban diadalmaskodott még –, ám ez is elég volt ahhoz, hogy az ő vezetésével vonuljon nyári szünetre a MotoGP mezőnye. Előnye ugyanakkor csak öt pont Maverick Vinalesszel szemben, míg Andrea Doviziosót hat, Valentino Rossit pedig tíz egységgel előzi meg. A bajnokság tehát rendkívül kiélezett, Cal Crutchlow szerint azonban egyértelmű, hogy ismét Marquez lesza világbajnok – márpedig a brit jóslataira érdemes odafigyelni, hiszen Mugellóban és Barcelonában is eltalálta Dovizioso győzelmét.



25772_w666px_bc1b5e730579123926a59601143ae064
 
„Ő a legjobb versenyző a mezőnyben. Aki most vezeti a bajnokságot, az is fogja megnyerni, hacsak nem történik valami ijesztő incidens” – nyilatkozta a sachsenringi futamot követően az LCR Honda motorosa, akinek szavait a Motorsport.com idézi. „Marc csak játszadozik velük, ahogy Maverickkel is csak játszott szombaton. Marc imádja ezt, szórakoztatónak találja. Megpróbálhatsz elmejátékokat űzni vele, de nem fog sikerülni. Ő játszik veled… Maverick azon gondolkodik, miért ment neki, de Marc csak úgy volt vele, hogy ’mert ott voltál, miért ne?’. Már korábban is ezt csinálta, Vale ellen is harcolt és koccant, és a többi.”
 
Crutchlow még az előző, asseni hétvégén fogalmazott úgy, hogy egészen elképesztő, amire a Repsol Honda spanyol klasszisa képes a kanyarokban – ezért is tartja őt a jelenlegi legjobbnak. „Marc minden kanyart jobban vesz be, mint bármelyik másik hondás versenyző. Ötleted sincs, hogyan csinálja. Elképesztő a dőlési szöge a kanyarbejáratokon, és ahogy csúsztatja a motort a kijáratokon, és mégis állva marad. Ahogy az összes kanyart veszi az edzéseken és a futamokon, úgy én, Dani és Tito legfeljebb egyet tudunk versenyhétvégenként.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: