DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Marquez varázsolt, ismét a pole-ban

Sorozatban nyolcadszor indulhat az első rajtkockából a Német Nagydíjon a spanyol versenyző, nincs ellenfele ezen a pályán - Rossi csak a kilencedik helyről indulhat.

Teljesen esős pályán vette kezdetét a MotoGP sachsenringi kvalifikációjának első szakasza, amely során az volt a kérdés, melyik két versenyző jut tovább a legjobbak közé a Q2-be. Az időjárás alaposan megkavarta a kártyákat: a negyedórás etap során Rins, Petrucci, Baz, Miller és Iannone is megfordult az élen. Az utolsó percekre ráadásul minden eddiginél jobban leszakadt az ég, de többen így is javítani tudtak: végül Petrucci és nem kis meglepetésre a KTM-es Pol Espargaro lépett tovább, kiejtve a finálét a bokszból végignéző Millert, valamint Bazt és Smith-t.

 A Q2-re elállt az eső, és helyenként még a Nap is kisütött, de természetesen az aszfalt továbbra is vizes volt. Az első gyorskörök után Petrucci nevét olvashattuk a tabella tetején, de jól ment Pedrosa, Folger és Lorenzo is – ők mind megfordult az élen is az etap első felében. Közben Marquez és Vinales találtak egymásra a pályán: a két spanyol kétszer is összeért, kiváltva egymás értetlenkedését és nemtetszését.

A fináléra fordulva, a folyamatosan száradó pályán Marquez tört az élre, a címvédő ráadásul még a legvégén is javított, így övé lett a rajtelsőség: zsinórban nyolcadik alkalommal is pole-t szerzett a Sachsenringen! Petrucci sem lehet elégedetlen a második hellyel – főleg, hogy a kvalifikáció közben bejelentették, hogy 2018-ban is marad a Pramacnál –, míg az első sort Pedrosa teszi teljessé. Crutchlow, Folger és Lorenzo kvalifikált a második sorba, míg az összetett első három helyezettje csak a 9-10-11. kockába állhat fel vasárnap Rossi, Dovizioso, Vinales sorrendben.

 Az időmérő edzés összesített végeredménye (top10):



top10

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: