DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Nem szenvedhet Assenben a Yamaha

A világbajnoki éllovas spanyol és yamahás kollégája, Valentino Rossi is azzal a szándékkal érkezik Assenben, hogy a balul sikerült barcelonai viadal után újra a közvetlen élmezőnybe kerüljenek.

Yamahás karrierje legrosszabb versenyét futotta másfél hete Barcelonában Maverick Vinales, aki mindössze a tizedik helyen ért célba a Katalán Nagydíjon. A világbajnokságot még így is vezeti, előnye azonban már csak hét pont a Mugellóban és Catalunyában duplázó Andrea Doviziosóval szemben, így az ifjú spanyol szerint nem engedhetnek meg magunknak olyan hétvégét, mint a legutóbbi – a Holland TT az egyik legjobb helyszín lehet a visszavágáshoz:

vinales-2017-assen-elozetes



„Az asseni pálya nagyon fekszik a YZR-M1-nek és az én stílusomnak is, igen jó versenyeket futottam itt a múltban” – nyilatkozta Vinales a Movistar Yamaha közleményében. „Szeretem ezt a helyszínt, nagyon élvezetes itt motorozni. A catalunyai nehéz futam után rendkívül motiváltan érkezünk meg ide, mivel nagyon szükségünk van egy dobogós helyezésre és arra, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy szenvedjünk a következő versenyeken, ezért biztosan száz százalékot fogunk nyújtani.”

rossi-2017-assen-elozetes

Vinales csapattársa, Valentino Rossi is szenvedett legutóbb Barcelonában – ahogy a szintén gyenge tapadású jerezi pályán is korábban –, s miután csupán nyolcadik lett, az összetettben visszacsúszott az ötödik pozícióba, lemaradása pedig 28 egység spanyol kollégájával szemben. A Katedrális azonban kifejezetten kedvezhet a „Doktornak”, aki már kilenc alkalommal is győzni tudott ott – az igen gyengére sikerült 2013-as esztendő során ez volt az egyetlen ilyen helyszín –, s tavaly is vezetett az esőben, mielőtt bukott. Nem véletlen, hogy az olasz motoros bizakodva várja az asseni hétvégét:

„Örülök, hogy Assenbe utazunk, különösen a kétnapos barcelonai tesztünket követően, amelyet egy igen gyenge futam után teljesítettünk. A teszt során kipróbáltunk néhány érdekes megoldást, most pedig szeretném letesztelni egy másik pályán is őket, hogy lássuk, jó irányba haladunk-e. A hollandiai mindig egy nagyszerű hétvége, mivel maga az asseni pálya is kiváló. Remélem, versenyképes tudok itt lenni, mert szeretnék egy jó futamot teljesíteni” – fogalmazott Rossi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: