DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Fel tud-e kelni a padlóról a Suzuki?

Még mindig nem szokta meg a Suzuki motorját Andrea Iannone, holott az idénykezdet sokkal biztatóbb volt a jelenlegi helyzetnél. Az olasz pilótának az elmúlt hetekben jószerével egyedül kellett dolgoznia, bár a legutóbbi teszten Sylvain Guintoli is nagy segítségükre volt.

Az ígéretes kezdés után alapos visszaesés mutatkozott Andrea Iannone és a Suzuki első közös évében, amely a barcelonai hétvégén egy tizenhatodik helyben csúcsosodott ki, az olasz versenyző negyvenhárom másodpercet kapott a futamgyőztes Andrea Doviziosótól. A szerény eredmények meglepték a japán csapat vezetőjét, Davide Briviót, aki abban bízott, hogy Iannone lépésről lépésre fejlődik majd és folytatja a Maverick Vinales által megkezdett sikersorozatot.

suzuki-2017-ianonne-padlo



„Nem gondoltuk volna, hogy ilyen sokáig tart majd, amíg akklimatizálódik” – idézi Briviót a crash.net szakoldal. „Pláne a jó kezdés után, Andrea Valenciában még nagyon elégedett volt a motorral. Aztán a versenyekkel egyre több nehézség merült fel, köztük a legsúlyosabb az elektronikai hiányosságok. Ő addig talán a legkifinomultabb elektronikájú motort vezette, mi pedig sajnos nem vagyunk azon a szinten. Még mindig kezdők vagyunk ebben a játékban, de folyamatosan dolgozunk, fejlesztünk, lépésről lépésre próbáljuk behozni a lemaradásunkat.”

„Érthető, hogy szeretne egyik napról a másikra megoldást találni, az a dolga, hogy igényes legyen, de ez nem megy ilyen gyorsan. Sajnos nincs szatellit csapatunk, Alex Rins pedig megsérült, így tulajdonképpen Andrea az egyetlen pilótánk. Alex vissza fog térni, persze ez egyfajta újrakezdés lesz, hiszen eddig csak Katar volt az egyetlen tényleges futama. Ez most a helyzet, mindent megteszünk, amit csak lehet, de nem tudjuk siettetni a dolgokat, különben nem végzünk jó munkát.”

Iannone és Rins mellett Sylvain Guintoli is tesztelt Barcelonában. A francia pilóta úgy nyilatkozott, hogy több „szexi elem” felkerült a motorra, egyebek mellett különféle vázalkatrészek. Brivio elégedett volt Guintoli visszajelzéseivel és reméli, hogy a soron következő asseni versenyhétvégén fordul majd a Suzuki szerencséje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: