DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Rossi szerint megvan a jó irány

Valentino Rossi szerint sikerült megoldani néhány nehézséget a Yamahán, noha még vannak részletek, amelyekben fejlődniük kell. A „Doktor” arra is rámutatott, hogy Maverick Vinales év eleji jó formája megtévesztő lehetett és messze nem ez a Yamaha maximális teljesítménye.

Valentino Rossi új vázzal körözhetett a hétfői barcelonai teszten és bár csak tizedik lett, sokkal jobbnak érezte a Yamahát, mint a hétvége során. A „Doktor” a mai privát teszten egy újabb verzióval is pályára gördül majd

„Küszködtem a motorral a fordulókban és a kanyarbejáratokon, 100 százalékig sosem éreztem kényelmesen magam. Hétfőn kipróbáltunk egy másfajta vázat és ez sokkal jobban tetszik. Könnyebb vezetni a motort, jobban fekszik a vezetési stílusomnak” – idézi Rossit a crash.net szakoldal.

rossi-jo-irany



„Jobban fordulok, és gyorsabban érek a kanyarokba. Ez lesz a jó irány, precízebbnek kell lennünk és sokkal élvezetesebb is a motorozás. Vannak még megoldásra váró gondjaink, szóval folytatnunk kell a munkát, holnap egy új nap vár ránk, de ezt a tendenciát szeretnénk követni.”

A „Doktor” csapattársa, Maverick Vinales az összes téli teszt után az első két versenyt is megnyerte és csupán a két spanyol futamon, Jerezben és Barcelonában szembesült komolyabb hiányosságokkal a teljesítményt illetően. Lehetséges volna a téli tesztek eredményei alapján eddig rossz irányba haladtak a dolgok a Yamaha háza táján?

„Maverick eddig gyors volt és jelenleg neki van több pontja. Az én helyzetem más, neki nincs akkora múltja a csapattal. Ő a Suzukitól jött és azt hiheti, hogy a Yamaha ennyit tud. Én azonban ismerem a korábbi változatokat is, és úgy hiszem, hogy az ideinél elvesztettünk valamit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: