DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Kallio két versenyen is rajthoz áll

A KTM nemrég bejelentette, hogy a nyári szünet előtt és után is indít egy harmadik motort egy-egy futamon a MotoGP-ben, amelynek nyergében az osztrákok tesztpilótáját láthatjuk majd.

Mika Kallio az első pillanattól kezdve segítette a királykategóriához az idei szezonban csatlakozó KTM munkáját: a fejlesztési és tesztelési feladatok jelentős részét a korábban a 125-ösök és a Moto2-esek között is futamgyőzelmekig és világbajnoki ezüstéremig jutó finn versenyzőre bízták, így nem volt meglepő az sem, hogy tavaly a valenciai idényzárón őt érte az a megtiszteltetés, hogy vele debütálhatott egy nagydíjhétvégén az RC16.

2017-mika-kallio-szabadkartya



Kallio megbízatása idén sem szűnt meg, továbbra is szinte az összes teszten részt vesz, s egyfajta jutalmul a KTM bejelentette, hogy két versenyen is indít egy harmadik motort, amelyre a finn ülhet majd fel. A két kijelölt futam pedig a sachsenringi Német Nagydíj és a spielbergi Osztrák Nagydíj lesz – utóbbi abszolút érthető, hiszen a gyártó hazai versenyéről van szó. Kallio így a nyári szünet előtt és után is lehetőséget kap, hogy a két állandó motoros, Pol Espargaro és Bradley Smith mellett szabadkártyásként képviselje a KTM színeit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: