DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Lorenzo: Rossi feltartott engem

Igen izgalmas Olasz Nagydíjnak lehettünk részesei vasárnap délután Mugellóban, amit a hazai közönség előtt versenyző Dovizioso nyert meg. Lorenzo viszont ismét beszólt nagy riválisának, Rossinak.

Andrea Dovizioso hazai versenyzőként egy olasz motort, a Ducatit vezette győzelemre Mugellóban, óriási ünneplésben is volt része a rutinos olasz versenyzőnek. Márkatársa, a gyári Ducatival versenyző Jorge Lorenzo csak a csalódást keltő nyolcadik helyen ért célba, privát versenyzők is megelőzték, miközben az első körökben még az élen harcolt a Yamahákkal és Doviziosóval.

Három ducatis kolléga is megelőzte őt végül, Dovin kívül Petrucci és Bautista is előtte végzett. Ugyanúgy, ahogy régi nagy riválisa, Valentino Rossi, aki sérülten motorozva is jól teljesített, negyedik lett. Lorenzo azonban úgy tűnik nem nagy tetszéssel vette tudomásul a verseny eleji történéseket.

Lorenzo nem szerette Mugellóban Rossi előzési manővereit


„Jól rajtoltam, de nem voltam annyira iszonyú gyors. 1:48,8 és 1:48,7 volt a második és a harmadik köröm, ez nem túl nagy tempó. Az első kanyarban harmadikként fordultam és tudtam, hogy a hatodik sebességi fokozatban sokkal nagyobb végsebességet tudok elérni, mint a többiek, így szerezhettem meg a második kör elején az első helyet” – kezdte elemzését az ötszörös világbajnok Lorenzo.

„Úgy gondoltam, hogy az FP4-en látott tempómat itt is hozni tudom, amikor is a legjobbakkal tartottam a lépést. Rossi azonban nem engedélyezte ezt számomra. Döntő többségében a kanyarok közepén előzött meg. Ezt ugyan nem tudom neki egyértelműen felróni, de olyan feltartás-jellege volt a dolognak. Vélhetően tudta, hogy tartósan gyorsabban tud majd menni később, mint én. A kanyarokban a Ducatival nem tudok olyan nagy tempóval menni, a Yamaha-pilótáknak egyértelműen jobb a kanyarsebességük” – tette hozzá a Ducati spanyol pilótája.

„Az idei Ducati a kanyarbejáratokon kiváló, a kijáratokon viszont nem. Az utolsó pillanatban fékezőknek előnyös, ilyen Dovi és Petrucci is, ezért működik alattuk jobban a motor. Barcelonában újra a legjobb ducatis akarok lenni” – tekintett előre Jorge Lorenzo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: