DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Rossinak nagy fájdalmai vannak

Valentino Rossit csütörtökön versenyzésre alkalmasnak nyilvánította az orvosi stáb, ám múlt heti balesete még nagyon is zavarja, váratlanul nagy fájdalmat érez motorozás közben.

Rossinak a mellkasa és a hasizma sérült meg a múlt heti motokrossz-baleseténél és csütörtökig még az sem volt teljesen biztos, hogy indulhat Mugellóban, hazai közönség előtt. Végül az orvosi vizsgálat zöld utat adott a Doktor részvételéhez, de a problémák még fennállnak.

A kilencszeres világbajnok a 11., illetve a 12. pozícióban zárta a pénteki két szabadedzést, de a karjánál jelentkező fájdalom váratlanul nagynak bizonyult. „Nehéz, nehéz nap! Szenvedtem rendesen, mert ez a mugellói pálya ilyen magas külső hőmérséklet mellett eleve nagyon megterhelő akkor is, ha 100%-os vagy” – nyilatkozta Valentino Rossi.

Rossi bízik abban, hogy vasárnapig még sokat javul az állapota


„Egyelőre komoly szenvedést okoz a gázadás, mivel a jobb karom nagyon fáj, hogy a gázadás közben a motoron tartsam magam. Ha nem akarsz a gázkarról lecsúszni, minden erődre szükséged van. Őszinte leszek, nem számítottunk erre, egészen máshol gondoltam, hogy gondok lehetnek, erősen meg vagyunk lepve” – tette hozzá a Doktor.

Rossi úgy gondolta, hogy a péntek délelőtti edzésen nem használ fájdalomcsillapítót, délután azonban úgy döntött, hogy egy enyhébb variációval élne. „Délután kicsit jobb volt, de még mindig rettentően nehéz, főleg, ha hosszú távokban gondolkozol. Már 5-6 kör után pokoli nehézzé válik, de reméljük, hogy vasárnapig még sokat javulhat” – zárta gondolatait a kilencszeres világbajnok, akinek gyengébb köridői talán némi visszafogottságról is tanúskodnak. Vasárnap délután kettőig még jócskán van ideje a regenerálódásra, de innentől elég nehéz azt gondolni, hogy teljesítményére semmilyen negatív befolyással nem lesz múlt heti sérülése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: