DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Lorenzo: Nehéz alkalmazkodni a Ducatihoz

Az ötszörös világbajnok motoros elismeri: nehezen megy számára az alkalmazkodás a Ducati versenygépéhez, de minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy még erősebb csomag álljon össze.

Jorge Lorenzo kilenc esztendő és három vb-cím után hagyta el a Yamahát, hogy az idei szezontól kezdve már a Ducatinál versenyezzen. Az eddigi szereplése felemásra sikerült: eleinte nagyon sokat küszködött azzal, hogy alkalmazkodjon a Desmosedici által igényelt stílushoz, az utóbbi néhány futamon azonban már voltak villanásai a spanyolnak. Jerezben első dobogóját is megszerezte a bolognai márka színeiben, s bár Le Mans-ban az edzéseken szenvedett, a versenyen így is feljött a hatodik helyre – igaz, több kiesés is kellett ehhez.

2017-lorenzo-ducati-alkalmazkodas



Az ötszörös világbajnok elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban idomulni tudjon a Ducati motorjához, ám hozzátette: összességében a versenygépen is fejleszteni kellene néhány téren, hogy aztán majd rá és Doviziosóra lehessen azt hangolni. Amikor a Motorsport.com szakoldal arról kérdezte Lorenzót, hogy hogyan ment neki az eddigi alkalmazkodás és a fejlődés, a spanyol motoros így válaszolt:

„Összességében nagyon nehezen. De nem adom fel, igyekszem helyes mentalitással hozzáállni a dolgokhoz, próbálom hajtani a csapatot is. Hihetetlenül dolgoznak, pontosan tudják, mire van szükségem, és egyre közelebb is kerülünk ehhez. Egyre jobban megszokom a motort, minden egyes alkalommal jobban bánok vele – egyszerűen csak még fejlődnünk kell egy vagy két területen, ahol elég nagy a hátrányunk ahhoz, hogy az élmenőkkel tudjak maradni. Nagyon sok függ számunkra a pályáktól, de összességében többre van szükségünk, hogy egy egész futamon versenyképesek legyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: