DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Ezpeleta nem engedné máshol versenyezni a MotoGP-seket

A MotoGP első számú embere, Carmelo Ezpeleta meglepődött azon, hogy a Forma-1 jelenlegi vezetői elengedték Fernando Alonsót az Indy 500-ra. Elmondása szerint a motorosok szezon közben nem tudnának ilyen könnyen átnyergelni egy másik szériába.

Fernando Alonso kihagyja az idei Monacói Nagydíjat és helyette az indianapolisi 500 mérföldes versenyen áll rajthoz. A spanyolt, aki ötödikként kvalifikált a 101. alkalommal megrendezésre kerülő viadalra, Jenson Button helyettesíti Monacóban. A MotoGP-t vezető Carmelo Ezpelera szerint valami nincs rendben a Forma-1-gyel, hogy elengedik Alonsót egy másik szériába és állítja, hogy Bernie Ecclestone idejében sosem történt volna ilyesmi. „Alonso barátjaként nagyszerűnek tartom, hogy rajthoz áll az Indy 500-on” – nyilatkozott Ezpeleta a motorsport.com-nak.

2017-carmelo-ezpeleta



„Ugyanakkor azt hiszem, hogy néhány évvel ezelőtt nem történhetett volna meg ez a váltás. Megdöbbennék, ha Ecclestone engedélyezte volna ezt.” Ezpeleta azt is elárulta, hogy a MotoGP versenyzői nem vehetnének részt más kategóriában a bajnokság vezetőinek előzetes jóváhagyása nélkül. „A pilótáink szerződésében van egy záradék, amely szerint a beleegyezésünk nélkül nem állhatnak rajthoz más kategóriákban. Erre eddig még nem volt szükség.”

Bradley Smith és Pol Espargaro 2015-ben, még a Tech 3 Yamaha versenyzőiként vett részt a suzukai nyolcórás futamon, a spanyol tavaly újra rajthoz állt a rendezvényen. Smith múlt augusztusban az Endurance-vb szezonzáróján, Oscherslebenben indult, egy edzésbaleset miatt pedig három MotoGP-hétvégét ki kellett hagynia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: