DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Hétfőn kísérik végső útjára Nicky Haydent

A május 22-én elhunyt egykori MotoGP-világbajnok családja közleményben tudatta a sajtóval és a rajongókkal, hogy Nicky Hayden temetésére hétfőn kerül sor szülőhelyén, Owensboróban.

A múlt szerdai kerékpárbalesete következtében halálos sérüléseket szenvedett Nicky Hayden egy héttel azután, hogy az égi versenypályákra költözött, május 29-én teszi meg utolsó földi útját szülőhelyén, a Kentucky-állambeli Owensboróban – tudatta a család szombaton kiadott nekrológjukban, melyet a 35 éves korában elhunyt egykori motoros emlékére írtak.



A Saint Stephen Katedrálisban tartott búcsúztatóra helyi idő szerint délben, magyar idő szerint este hét órakor kerül sor, a közlemény szerint Nicky Hayden Facebook-oldalán élő közvetítés formájában lehet követni az eseményt. A család a temetésre készülve alapítványt hozott létre a „Kentucky Kölyök” emlékére, helyi gyermekek megsegítésére.

„Akik ismerték Nicky-t, nagylelkűsége, kedvessége, és pajkos humora miatt szerették, híres mosolya mindig megtalálható volt az arcán, és állandóan volt ideje másokra, még idegenekre is. Nicky imádott táncolni, vicces ruhákat viselni és másokat megtréfálni, néha még mikrofonnal a kezében is. Mindezen felül a család jelentette számára az igazi biztosítékot. Sok amerikai, akik nemzetközi közegben versenyeznek, általában a tengerentúlon telepednek le, ő azonban szívesebben utazott haza a futamok között. (…) Nagyon kedvelte a gyerekeket, szeretett nagybácsi volt, és soha nem volt boldogabb annál, ha menyasszonyával, Jackie-vel találkozhatott, akivel tavaly jegyezték el egymást” – állt a család közleményében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: