DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Nicky Hayden halálában életeket mentett

A 2006-os MotoGP világbajnok, Nicky Hayden hétfőn hunyt el egy biciklibalesetben. Az amerikai motoros évekkel korábban végrendelkezett már, hogy halála esetén felajánlja szerveit, így még ezzel is életeket mentett meg.

Több év telt már el azóta, hogy Nicky Hayden úgy végrendelkezett, hogy halálát követően szerveit felhasználhassák transzplantációkhoz, sajnálatos módon erre most lehetőség is adódott. A család természetesen elfogadta a MotoGP világbajnok végakaratát, a család ügyvédje bejelentette, hogy már meg is történtek a műtétek.

Hayden halálában is hős


Nicky Hayden nagyon sok rajongó szemében eddig is hős volt és nem csak a világbajnoki címe miatt, hanem szerethető, közvetlen személyisége, emberközpontúsága miatt. Napokig szorított neki a motoros társadalom és a rajongók is, hogy sikerüljön túlélnie súlyos balesetét, de végül hétfőn szervezete feladta a harcot. Most ismét egy bizonyítékot kaphattunk arról, milyen ember is volt Hayden, szerveivel még halála után is megmentett több emberi életet.

A MotoGP-ben 2006-ban felért a csúcsra, utána már nem tartozott a közvetlen élmezőnybe, ám 2016-ban átnyergelt a Superbike világbajnokságba és a nem túl acélos Hondával az esős Maláj Nagydíjon győzelmet is aratott. Végül ez lett pályafutása utolsó futamgyőzelme, ennek befutóját idézhetjük fel most ezzel a videóval.

Nicky Hayden utolsó győzelme 2016-ból
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: