DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

„Nyerhetsz? Meg kell próbálnod”

Így nyilatkozott a „Doktor” arról, hogy utólag már bánja-e, hogy az utolsó körben elkövetett első hibája után megpróbálta ismét elkapni Vinalest, s ez a kieséséhez vezetett.

Valentino Rossi néhány körrel a Francia Nagydíj leintése előtt vette át a vezetést Maverick Vinalestől, leszakítani azonban nem tudta a csapattársát. A spanyol az utolsó előtti körben átvágta az egyik sikánt az olasz üldözése közben, s bár a „Doktor” csak utólag értesült erről, elmondása szerint az is belejátszhatott későbbi elvétett féktávjába, hogy Vinales közelebb került hozzá és nagyobb tempóra volt kényszerítve.

„Nem láttam az esetet, de kicsit becsapott azzal, hogy átvágta a pályát” – magyarázta Rossi, akit a Motorsport.com idéz. „Nagyon gyors kört futottam – talán 1:32,3-at –, de levágta a pályát a harmadik szektorban, és visszazárkózott rám, amikor kicsit nagyobb volt az előnyöm. Ha négytizedes előnnyel haladtam volna át a célvonalon, talán nem követem el azt a hibát. Viszont ilyenek a szabályok, és akárhogy is, én hibáztam.”

rossi-vinales



A BT Sport megkérdezte a Yamaha másik versenyzőjét is a történtekről, Vinales szerint azonban semmit sem nyert a pályalevágással: „Időt veszítettem vele, mert közvetlenül Valentino mögött voltam, így pedig fél másodperces hátrányba kerültem. Nem számított semmit, mert messzebb voltam az utolsó kör kezdetén, mint amúgy lettem volna.”

Érdekesség, hogy Rossit néhány hete hasonló eset miatt büntették Austinban – igaz, ott jól láthatóan közelebb került az előtte haladó versenyzőkhöz. Mindenesetre amikor arról kérdezték a jelenleg az összetettben 23 pontos hátránnyal harmadik olaszt, hogy bánja-e, hogy az első hibája után ismét megpróbálta levadászni csapattársát, s ez végül a kieséséhez vezetett, így felelt: „Ha vannak napok, amikor érzed, hogy nyerhetsz, akkor meg is kell próbálnod, különben nem tudsz megbékélni magaddal. Most így éreztem, meg is próbáltam. Ostoba hiba volt, de így is jó hétvégét zártam, mert idén még nem voltam ilyen erős a motoron.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: