DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Gyász: Meghalt Nicky Hayden

Az orvosok mindent megtettek, de az erőfeszítéseik végül hiábavalóak: a 2006-os MotoGP-bajnok hétfőn belehalt Olaszországban történt kerékpáros balesetében elszenvedett sérüléseibe.

A cesenai Bufalini Kórház hivatalos közleményben hozta nyilvánosságra, hogy belehalt múlt szerdán elszenvedett sérüléseibe Nicky Hayden, 2006 MotoGP-bajnoka. A hosszú éveken át a királykategóriában versenyző, majd tavaly Superbike-ra váltó amerikai klasszist egy autó gázolta el kerékpározás közben Riminiben – egyelőre tisztázatlan körülmények között.

A gyorsasági motorozás igazi ikonját veszítette el, akit bár világbajnoki címmel zárult szezonja óta az igazán nagy sikerek elkerültek, megnyerő személyisége és stílusa miatt a paddock legnépszerűbb alakjai között volt – Valentino Rossi a minap úgy nyilatkozott róla, hogy a nagy ellenfelei közül egyedül vele alakult ki baráti kapcsolata.

hayden-g



Nicky Hayden 1981-2017

Haydent szülei és négy testvére mellett menyasszonya, Jackie gyászolja – természetesen az egész motorsportvilággal együtt. Az első részvétnyilvánítások percekkel a halálhír bejelentését követően már megjelentek a Twitteren, a világ a „Kentucky Kölyköt” siratja, akinek felépülésében az utolsó pillanatig bízni akartunk.

 

hayden---

Jó utat, Nicky...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: