DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Újabb közleményt adtak ki Hayden állapotáról

A cesenai Bufalini Kórház vasárnap újabb közleményben ismertette a nyilvánossággal a szerdán kerékpáros balesetet szenvedő motoros állapotát

Lassan négy napja, hogy a MotoGP 2006-os világbajnoka, a Superbike-világbajnokságon második szezonját futó Nicky Hayden súlyos közúti balesetet szenvedett Olaszországban, Rimini közelében. A motoros állapotáról számtalan szóbeszéd keringett azóta, hogy a Cesenában található Maurizio Bufalini Kórházba szállították: többek között az a pletyka is elterjedt, hogy a mesterséges kómában fekvő versenyző családja dönthet arról, hogy az amerikait mikor kapcsolják le a gépekről.



Nemrég botrány is kipattant az owensborói körül, hiszen paparazzók próbáltak bejutni kórtermébe, hogy fényképeket készítsenek róla. Mivel rengeteg a félreértés és az álhír, ezért a szaksajtó kénytelen a kórház által kiadott hivatalos közleményekre hagyatkozni: orvosai legutóbb vasárnap délben tájékoztatták a médiát Hayden állapotáról.

E szerint a motorost továbbra is az intenzív osztályon kezelik, állapota pedig kritikus – a klinikai kórkép tehát változatlan az elmúlt két-három naphoz képest. Ez egyrészt biztató is lehet, hiszen Hayden helyzete nem romlott, az viszont aggasztó, hogy nem is javult – félő, hogy hosszú stagnálási időszakra kell felkészülnie családjának. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: