DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Péntek esti információk Hayden állapotáról

Nicky Hayden súlyos biciklibalesetet szenvedett Olaszországban, a legfrissebb információk is aggasztóak az amerikai motorosról. Félő, hogy hasonlóan járt, mint Michael Schumacher.

Haydent változatlanul egy cesenai klinika intenzív osztályán ápolják, állapota továbbra is válságos. Éppen az a legaggasztóbb, hogy semmi újdonságról nem tudott beszámolni a kórház új közleményében, amit pénteken 19:45-kor adtak ki.

A 2006-os MotoGP világbajnokot elütötte egy autó, a versenyző a fejével esett neki nagy sebességgel az autónak, amelynek során súlyos agysérüléseket szenvedett több helyen is. A cesenai klinika szerint semmilyen előrelépés nem történt Hayden kórképét tekintve, állapota továbbra is rendkívül kritikus.

Mindenki Hayden felépüléséért imádkozik a motorsportban


Az egyetlen biztató jel, hogy az amerikaiak MotoGP világbajnoka még mindig életben van, de ha egy agysérülés ilyen mértékű és napokig semennyit sem javul, az nem sok jóval kecsegtet a rehabilitációt illetően, elég csak Michael Schumacher 2013-as esetére gondolnunk. Van azonban pozitív példa is, Karl Wendlinger 1994-ben több hétig feküdt súlyos fejsérülései miatt kritikus állapotban kómában, végül teljesen felépült. Bízzunk abban, hogy ez a változat valósul meg Haydennél is.

Azóta az is kiderült, hogy az autó vezetője nem fogyasztott sem alkoholt, sem drogot. A motorsport mindenesetre egy emberként szorít Nicky Haydenért, hogy túlélje és minél teljesebb legyen a felépülése. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: