DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Nicky Hayden súlyos agyi sérülést szenvedett

A 35 éves motoros állapota a hírek szerint továbbra is kritikus a szerdán, Olaszországban elszenvedett kerékpáros balesete után.

Miután Nicky Hayden szerda délután egy autóval ütközött kerékpározás közben az olaszországi Rimini közelében, a mentők súlyos fej- és mellkasi sérülésekkel szállították kórházba. Csütörtök délelőtt a cesenai Bufalini Kórház sajtóközleményben ismertette, hogy állapota továbbra is súlyos, és nem történt változás az intenzív osztályon ápolt motorosnál.



A kórház csütörtökön kora este újfent megerősítette, hogy Hayden állapota „rendkívül kritikus”, és több, testén szerzett sérülése közül az agyát ért károsodás a legnagyobb. Az orvosok egyelőre nem tudják megállapítani, hogy a következő időszakban hogyan, és milyen mértékben változik majd az amerikai állapota, akit jelenleg is mesterséges kómában tartanak.

Hayden mellett ott van menyasszonya, Jackie, valamint édesanyja, Rose, és testvére, Tommy is. A motoros egykori riválisa, Valentino Rossi kifejezte együttérzését a család felé, egyben szorít azért, hogy a „Kenutcky Kölyök” felépüljön – az amerikai 2006-ban múlta felül az olaszt a MotoGP bajnoki címéért. „Nagyon, nagyon rossz hírek” – idézte a Motorsport a Francia Nagydíjra készülő motorost.

„Szinte egyből beszéltem egy orvos barátommal, aki hamar megállapította, hogy Nicky milyen nehéz helyzetben van. Lassan kezdem felfogni, hogy mi is történt. Nicky remek motoros, és nagyszerű tehetség, világbajnok, de mindenekelőtt kedves srác. Versenyzőcsaládból származik, az édesapjától kezdve a testvéreiig, mindig mosolyog, ezért is olyan rossz ez most – de reméljük a legjobbakat.”

Hayden és Rossi 2006-ban, a vb-címért csatázva
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: