DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Hayden mesterséges kómában

Egy amerikai motoros lap állítása szerint műtétje után mesterséges kómába helyezték 2006 MotoGP-bajnokát, akiről rövidesen újabb információkat adnak ki – egyedül ő sérült meg a balesetben.

Több új információ látott napvilágot a 2006-os MotoGP-bajnok szerdai balesetéről: Nicky Hayden egy 15 fős csapatban kerékpározott az olaszországi Rimini közelében, amikor egy autó délután kettő óra óra körül elgázolta. A 36 éves motoros a szemtanúk beszámolója szerint a Peugeot motorháztetőjén átrepülve a szélvédőbe csapódott, s súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A versenyző, akit mintegy négy órával a baleset után Cesenába szállítottak, ahol jobb feltételek adottak, az Asphalt & Rubber című amerikai weboldal szerint túlesett az első operáción, majd mesterséges kómába helyezték, s a terv szerint 24 óráig abban tartják, ezt az információt azonban nem erősítették meg.

hayden-crash



Olyan híreket is lehetett olvasni korábban, melyek szerint Hayden a társaság közepén kerékpározott, ám ennek ellentmondott az, hogy egyedül ő sérült meg a balesetben, s később a rendőrség képviselője, Pierpaolo Marullo is megerősítette, hogy a motorversenyző a baleset pillanatában eltávolodott a társaitól. Hogy mi okozta a balesetet, arról még nincs hivatalos információ.

FRISSÍTVE: A kórház délelőtt közleményt adott ki Haydenről, melyben a következő állt: Nincs érdemi változás ahhoz képest, amit tegnap este közöltünk. Nicky Haydent továbbra is az intenzív osztályán kezeljük, az állapota roppant súlyos.

A 2006-os MotoGP-bajnoknál agyödémát diagnosztizáltak, s az orvosok szerint bár műtétre lenne szükség a koponyaűri nyomás csökkentéséhez, egyelőre Hayden állapota miatt túlságosan kockázatosnak tűnik a beavatkozás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: