DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Mire van szüksége Rossinak és Lorenzónak a vb-címhez?

A MotoGP Biztonsági Tanácsában tevékenykedő korábbi versenyző szerint a pontversenyt vezető „Doktor” fog versenyeket nyerni idén, de más is kell ahhoz, hogy harcban legyen a vb-címért.

Valentino Rossi számára főként a szenvedésről szólt a tesztszezon, s a versenyhétvégék edzésein sem mindig találja a tempót, a futamokra azonban rendre összekapja magát, és három dobogós helyezésének köszönhetően Austin után átvette a vezetést a pontversenyben. Korábbi riválisa, a jelenleg a MotoGP Biztonsági Tanácsában dolgozó Loris Capirossi így vélekedett honfitársa teljesítményéről és esélyeiről:

mire-van-szuksege-rossinak-01



„Idén talán hiányzik Rossi sebessége ahhoz, hogy igazán beleszóljon a Marquez és Vinales közötti csatába” – nyilatkozta Capirossi az olasz Radio 24-nek. „Néhány alkalommal azonban ő is oda fog érni, hogy a győzelemért harcoljon velük, és nyerni is fog néhány versenyt. Ami fontos, hogy ne kövesse el azokat a hibákat, amiket tavaly elkövetett. Kiegyensúlyozottnak kell lennie és célba kell érnie minden futamon, aztán meglátjuk, hány pontja lesz az év végén.”

Az egykori versenyző Jorge Lorenzo ducatis problémáiról is elmondta a véleményét – már csak azért is lehet érdemes odafigyelni Capirossi szavaira, hiszen annak idején ő is versenyzett a bolognai gyártó színeiben, sőt több futamgyőzelmet is tudott aratni. Az olasz szerint az ötszörös világbajnok számára épp az a sima motorozási stílus jelenti a fő nehézséget, amely a védjegyévé vált az évek során.

mire-van-szuksege-lorenzonak-01

„Úgy vélem, Lorenzo teljesen másfajta Ducatira számított, nem olyanra, mint amilyet végül kapott” – fogalmazott Capirossi. „A Ducati egy versenyképes motor, amelynek megvannak a maga erősségei és gyengeségei. Az elmúlt években láthattuk, hogy néhány pályán versenyképesek, máshol viszont nem. Azokon a helyszíneken, ahol a Ducati szenved, egyfajta őrültséggel kell vezetni a motort, és ez nincs meg Lorenzóban. Lorenzo egy nagyon gyors, nagyon tiszta, de egyáltalán nem „vad” motoros. Dovizioso részben az, Lorenzo viszont egyáltalán nem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: