DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Eladósorba kerülhet a Ducati

Sajtóértesülések szerint a német konszern költségcsökkentési megfontolásból adná el az Audi által néhány éve felvásárolt bolognai márkát.

A Volkswagen-csoport kötelékeibe tartozó Audi még 2012-ben vásárolta fel 860 millió eurós áron a Ducatit. A Reuters hírügynökség azonban úgy tudja, a németek elkezdték vizsgálni, milyen előnyökkel járna, ha eladnák az olasz céget.

ducati-aldas-1



Úgy hírlik, a konszern a néhány éve kirobbant emissziós botrány kapcsán szeretne komoly költségcsökkentésbe fogni több téren is. A Reuters cikke szerint ezek a csökkentések, amelyek nyilván munkahelyek megszüntetésével is járnának, egyúttal azt a célt is szolgálnák, hogy a jövőben inkább az elektromos autók gyártása felé fordulna a csoport.

A német SpeedWeek.com szakoldal szerint a Ducati az elmúlt években növekedést ért el a legfontosabb európai piacokon: Olaszországban húsz százalékkal nőtt az eladások száma az ezt megelőző 12 hónapban, míg Németországban ez a szám nyolc, Spanyolországban pedig 38 százalék. A bolognai márka értéke az évi 100 millió eurós jövedelmével összességében akár másfél milliárd euróra is rúghat.

A Reuters úgy tudja, hogy amennyiben nem sikerülne a Ducati eladása, a Volkswagen-csoport akár azt is megfontolhatja, hogy akár a tőzsdén próbálkozzanak. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy még egyáltalán nem született végső döntés az olasz cég jövőjéről, a Ducati egyik szóvivője pedig a Crash.net szaklap megkeresésére csak annyit mondott, hogy nem reagálhat a híresztelésekre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: