DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Mexikó is bekerülne a MotoGP versenynaptárába

A hírek szerint a Formula-1-es nagydíjnak otthont adó Autodromo Hermanos Rodriguez versenypálya szívesen vendégül látná a gyorsaságimotoros-vb mezőnyét – ehhez azonban szükség lesz néhány átalakításra is.

A néhány éve átalakított mexikóvárosi aszfaltcsík 2015-ben került vissza a Formula-1-es körforgásba, emellett többek között a Formula-E néhány héttel korábbi versenyét is vendégül látta, de a hosszútávú-világbajnokság is vendégeskedik rajta. A Motorsport.com szakoldal információi szerint ugyanakkor a helyi promóter szívesen odacsábítaná a kétkerekű szériákat is: eleinte a Superbike-világbajnokság volt a cél, legutóbb azonban már a MotoGP került szóba.

motogp-naptar-mexiko-1



A FIM Biztonsági Bizottságának tagja, Franco Uncini hétfőn, az Amerikai Nagydíj másnapján meg is látogatta az Autodromo Hermanos Rodriguez versenypályát, hogy lássa, milyen átalakítások lennének szükségesek az „A” fokozatú besoroláshoz, amely a gyorsaságimotoros-vb vendégül látásának feltétele (a Superbike-vb-hez elegendő lenne a „B” fokozatú FIM-besorolás is). További nehézséget jelenthet, hogy bármiféle munkálat megkezdéséhez szükséges a helyi önkormányzat beegyezése is majd.

Mexikó nem az egyetlen helyszín, amely szeretne bekerülni a MotoGP vérkeringésébe. Thaiföld a hírek szerint már meg is állapodott a 2018-as csatlakozásról, ahogy Finnország 2019-es érkezése is erősen valószínű, de állítólag Kazahsztán is érdeklődik a futamrendezés iránt. Márpedig Carmelo Ezpeletáék nemrég kijelentették, hogy semmiképp sem lesz 20 fordulónál több egy szezonban, szóval vagy nem érkezik az összes jelentkező, vagy a jelenlegi pályák közül kerülhet ki valamelyik a naptárból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: