DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Rossi: A bajnokság nagyon jó része következik

Három versenyt követően Valentino Rossi neve áll a világbajnoki tabella élén egy harmadik és két második helyezéssel a zsebében. A „Doktor” tudja, hogy nehéz idény áll előtte, de szeretné kiélvezni a pillanatot, majd utána leszegett fejjel harcolni tovább az idei első futamgyőzelemért.

Még saját magát is meglepte Valentino Rossi azzal, hogy három futamot követően ő vezeti a világbajnoki pontversenyt. A „Doktor” idén eddig minden alkalommal ott volt a dobogón, ami annak fényében, hogy milyen frusztráló tesztszezont teljesített, igencsak váratlan.

„Nagy meglepetés ez a számunkra, a tesztek után nagyon el voltunk keseredve. Számomra és a csapat számára is idő kellett, hogy megértsük a motort és azt, hogy hogyan kell kezelni és beállítani” – fogalmazott Rossi a crash.net szakoldalon. „A motor erőssége, hogy különösen a futamok vége felé keményen tudom nyomni. Argentínában Calt, itt Danit tudtam támadni. Tavaly a versenyek elején voltam erős, aztán kezdődött a küszködés.”

rossi-2017-austin-2



„Még csak három hétvégén vagyunk túl és nagyon nehéz lesz ebben a pozícióban maradni, Vinales és Marquez egyaránt nagyon gyorsak. De eddig ez nagyszerű.” Rossi idén még nem nyert versenyt, de a három dobogós helyezéssel is elégedett. „Amikor elkezdődik egy szezon, az első célom futamot nyerni és ez idén sincs másképp. Nagyon nehéz lesz felvenni Vinalesék tempóját, de most ki szeretnénk élvezni ezt a pillanatot.”

„Most a bajnokságnak egy nagyon jó része következik: Jerez, Le Mans, Mugello, Barcelona, Assen. Ezek a helyszínek mind fantasztikus emlékeket idéznek fel bennem, nagyszerű dolog ezeken a pályákon versenyezni. Ezek jelentik számomra a MotoGP igazi atmoszféráját. Ettől eltekintve viszont ugyanúgy kell folytatnunk, mint eddig, koncentráltan kihozni a futamokból a maximumot.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: