DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Marquez már a bajnoki címre feni a fogát

A Repsol Honda spanyolja szerint a lehető legjobbkor jött az idei első győzelme, amelynek köszönhetően máris visszazárkózott a pontverseny harmadik helyére.

Marc Marquez nem kezdte a legjobban a 2017-es idényt: Katarban csupán negyedik lett, míg Argentínában az élről esett ki, így mindössze a nyolcadik helyen állt a pontversenyben az austini forduló előtt. A Circuit of the Americas versenypályán azonban ezúttal sem talált legyőzőre a fiatal spanyol, aki a pole-ból indulva sorozatban ötödik sikerét jegyezte a texasi aszfaltcsíkon. A hondás versenyző így nyilatkozott a leintést követően:

2017-marquez-austin-1



„Ez egy fontos győzelem és verseny volt, hiszen kulcskérdés volt, hogy a lehető legjobb formában térjünk vissza Argentína után” – idézi a regnáló világbajnok szavait a crash.net szakoldal. „Nehéz futam volt, mert jóval melegebb volt, mint szombaton, ezért a verseny előtt azt mondtam a mérnökömnek, hogy a kemény keverékű első gumival szeretnék menni. Nem is maradhattam volna a közepes mellett, mert tudtam, hogy eléggé megterhelem az első abroncsot, ezért a futam elején próbáltam óvatos maradni és felmérni a határait.”

„Pénteken nem igazán próbáltam ki ezt a típust, ezért Dani mögött próbáltam kézben tartani az eseményeket. Aztán amikor láttam, hogy kicsit szenvedni kezd, ahogy Valentino is, akkor éreztem, hogy itt az idő támadni. Tökéletes verseny volt ez számomra, kiegyensúlyozott voltam és mindent az irányításom alatt tartottam, és nagyon örülök, hogy újra versenyben vagyunk a bajnokságban is.”

2017-marquez-austin-2

Rögtön a futam legelején kiesett az addig hibátlan mérleggel a pontversenyt vezető Maverick Vinales, s bár Marqueznek betáblázták ezt az információt és a kivetítőn is látta az eseményeket, elmondása szerint ez nem befolyásolta a saját stratégiáját, a yamahás kiesése után is csak a saját versenyére koncentrált. Mindenesetre örül, hogy már nem nyolcadik, hanem harmadik az összetettben: „Argentína után hallottam olyan hangokat, hogy már túl messze vagyunk és nem vagyunk harcban a vb-címért, de elég hosszú még a szezon. Valentino vezeti az összetettet, s talán nem ő volt a leggyorsabb az első versenyeken, de ő a legkiegyensúlyozottabb, szóval nagy tisztelet neki, és tanulnunk kell ebből” – tette hozzá a repsolos címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: