DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

A Yamaha sejtette, hogy Vinales vb-esélyes lesz

A csapatfőnök nem győzte dicsérni új szerzeményüket, aki az első két futam megnyerése után magabiztosan vezeti a világbajnokságot. A Yamaha vezetője Rossiról és a motorjukról is elismerősen beszélt.

Maverick Vinales a Ducatihoz távozó Jorge Lorenzo helyére érkezett a Yamaha gyári alakulatához, s egyelőre abszolút megfelel az elvárásoknak, sőt túl is szárnyalja azokat: a teszteken mutatott formája után Katarban és Argentínában is győzni tudott, így a pontversenyben is az élen áll. Lin Jarvis szerint a fiatal spanyol már a Suzukinál is megmutatta, mire képes, így nem volt zsákbamacska a szerződtetése, de azért így is meglepte őket a korábbi Moto3-as vb-győztes:

„Nyilvánvalóan benne volt a pakliban, hogy harcban lesz a vb-címért: láthattuk tavaly, mekkora tehetség, emellett már van két év tapasztalata is. Sejtettem, hogy esélyes lesz, de gondoltam-e arra, hogy megnyeri az első két versenyt? Nem, nem igazán. De mindenkinek megmutatta, hogy mire képes, mi pedig nagyon elégedettek vagyunk!” – idézi a Movistar Yamaha csapatfőnökét a MotorCylcleNews.com szakoldal.

yamaha-jarvis-vinales-rossi-termas



Bár Vinales egyelőre elhomályosítja Valentino Rossi eredményeit, Jarvis szerint az is említést érdemel, ahogy a „Doktor” rendre felzárkózik vasárnap: „A termasi hétvége még problémásabb volt számára, mint a katari, lépésről lépésre mégis odaért. Amikor elérkezik a verseny pillanatai, akkor kell igazán ott lenned, s úgy tűnik, ha összekapja minden erejét, akkor a motor is elkezd működni ilyenkor. Hihetetlen versenyt futott, és tekintettel arra, hogy milyen nehézségei voltak, figyelemreméltó, hogy két dobogóval kezdte a szezont.”

A csapatvezető szerint ugyanakkor nem csak a versenyzők, hanem a motor teljesítményét is dicséret illeti, a Tech3 Yamaha újoncainak produkciója is bebizonyítja, hogy az M1 az egyik legkönnyebben kezelhető versenygép: „Úgy tűnik, jelen pillanatban nem igazán van hibája a motorunknak, nem okoz váratlan meglepetéseket és nem tud kifogni rajtad. Néhány ellenfelünk ugyan gyors tud lenni, de óvatosan kell bánniuk a versenygépükkel – most ez a nagy előnyünk” – magyarázta Jarvis.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: