DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Nem sokan olyan gyorsak 38 évesen, mint Rossi

Az immár a Ducatit erősítő spanyol szerint nincs könnyű dolga egykori csapattársának, hiszen Maverick Vinales személyében egy újabb rendkívül erős házon belüli ellenfelet kap – aki nem mellesleg saját magára emlékezteti az ötszörös világbajnokot.

Amióta Maverick Vinales megérkezett a Yamahához, egyértelműen elhomályosítja kilencszeres vb-győztes csapattársát, Valentino Rossit: az ifjú spanyol az összes teszten a leggyorsabb volt, majd a Katari Nagydíjat is megnyerte. Elődje, a Ducatihoz átigazolt Jorge Lorenzo szerint pontosan ugyanaz a tűz van meg a Suzukitól érkezett spanyolban, mint annak idején benne: „Vinales eltökéltsége valahogy magamra emlékeztet. Én is ugyanazt az erőt és friss elhatározást éreztem annak idején magamban, amit most ő is mutat: a meggyőződést, hogy képes vagyok nyerni” – idézi Lorenzót a Motorsport.com szakoldal.

rossi-gyors-38-evesen



A spanyol szerint ugyanakkor elismerésre méltó Rossi teljesítménye is, hiszen úgy tartja a lépést a mezőnnyel, hogy a második legidősebb tagjánál is hat évvel idősebb: „Nincs könnyű dolga Valentinónak, hogy ennyi idősen még a MotoGP-ben versenyez. A második legidősebb motoros talán 32 éves, ő pedig 38. Úgy vélem, 38 évesen már minden szezon egyre nehezebb, mint az előző, s ezt maga Rossi is észleli. Nem túl sok 38 évest látsz olyan gyorsan motorozni, mint őt. Nem olyan egyszerű ez, és még kevésbé az, ha olyan kiváló és erős csapattársad van, mint Maverick.”

Rossi a teszteken látott szenvedése után eleinte Katarban sem találta a tempót, de aztán a pénteki edzéseken sikerült áttörést elérnie a beállítások terén, a vasárnapi versenyen – amelyet a szemerkélő eső miatt halasztani kellett – pedig végül harmadik lett. Lorenzo nem lepődött meg, hogy volt csapattársa remekelt a futam során: úgy érzi, az olasznak kedveztek a nem ideális körülmények. „Valentino azzal az eltökéltséggel hajtott pályára, hogy a lehető legtöbbet kihozza a trükkös körülményekből, amelyeket talán mindenkinél jobban kezel” – vélekedett a ducatis pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: