DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Jerezben teszteltek Lorenzóék

Néhány nappal a katari szezonnyitót követően Spanyolország felé vette az irányt a Ducati csapata, ahol többnapos tesztet teljesítettek, amely során elképzelhető, hogy egy új burkolat-kialakítást is kipróbáltak.

Már hetekkel a Katari Nagydíj előtt tudni lehetett róla, hogy a Ducati Team Jerezben fog tesztelni a szezonnyitót követően. Kedden még csak Michele Pirro látott munkához, szerdán azonban már Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo is pályára gurult Jerezben, ezzel elhasználták az elsőt a rendelkezésükre álló öt privát tesztnapból. Bár köridőket nem hoztak nyilvánosságra, a néhány közzétett információ alapján „hasznos munkát” tudtak végezni „szinte tökéletes körülmények között”.

jerez-test-2017-lorenzo-ducati-01



A crash.net úgy tudja, Dovizioso összesen 51 kört tett meg, míg a Desmosedicivel még mindig kissé szenvedő Lorenzo 88-at. A legérdekesebb azonban az a fotó, amelyet a spanyol töltött fel közösségi oldalára, amelynek jobb felső sarkában az említett szakoldal szerint egy új burkolat-kialakítás látható. A Ducati a katari teszten sokkolta a közvéleményt a „pörölycápával”, amelyet azonban egyelőre nem homologizáltattak – elképzelhető, hogy az alábbi képen látható megoldás már egy újabb verzió a szárnyacskák betiltása miatt elveszített leszorítóerő visszanyerésére?

jerez-test-2017-lorenzo-ducati-02

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: