DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Lorenzo még nem áll készen

Alighanem jobb bemutatkozásról álmodott a Ducatinál az ötszörös világbajnok: a spanyol teljesen látványtalan versenyt futva mindössze a 11. pozícióban ért célba az idénynyitó Katari Nagydíjon.

Az egyik legérdekesebb kérdés az volt a szezon előtt, hogy vajon a Yamahától a Ducatihoz átigazoló Jorge Lorenzo milyen teljesítményre lesz képes új csapatával. A tesztidőszak felemásan sikerült a spanyol számára, a katari hétvége azonban egyértelműen csalódáskeltő volt, hiszen nem jutott be automatikusan a Q2-be, a futamon pedig csupán a 11. helyen intették le.

„A rajtom jól sikerült, Dani és Valentino mögött voltam” – kezdte értékelését Lorenzo, akit a Motorsport.com idéz. „Talán a negyedik kanyaros pályaelhagyásom nélkül velük tudtam volna maradni az elején, a futam középső szakaszáig. Nyilvánvaló, hogy nem tudtam végig ugyanazt a tempót tartani, mivel amikor elkezdett elfogyni a hátsó gumi, már nem voltam képes 1:56-os körökre.”

2017-lorenzo-katar-01



„Csak öt-hat körig tudtam ezzel a tempóval körözni, amikor bemelegedtek a gumik, ekkor talán még az éllovasoknál is gyorsabb voltam, csak aztán 1:57-es és 1:58-as idők jöttek, és ezért nem tudtam közelebb kerülni. A körülmények sem segítettek, de ha őszinte akarok lenni, még nem állok készen arra, hogy valami nagy eredményt érjek el.”

Mindeközben csapattársa, Andrea Dovizioso második lett, és szinte végig a győzelemért csatázott – biztató-e ez a jövőre nézve Lorenzo számára? „Néhány sorral előrébb indulhatott, ez nyilván segített neki, ráadásul nem is hibázott akkorát, ami több másodpercébe került, és jóval több a tapasztalata, főleg használt gumikon. Amikor elkezd kopni a hátsó gumi, akkor sokkal jobban tud motorozni. De igen, Dovi teljesítménye biztató” – fogalmazott az ötszörös vb-győztes, hozzátéve, hogy olasz kollégájának segíthettek a körülmények, akárcsak például Rossinak, míg Maverick Vinalesnek valószínűleg nem kedveztek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: