DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Rossi és segítője is elégedett a közös munkával

A korábbi 125 és 250 köbcentis világbajnok Luca Cadalora a 2016-os előszezon óta dolgozik együtt a Yamaha motorosával, a közösen eltöltött egy évet pedig mindkét fél pozitívan értékeli.

Luca Cadalora a tavalyi téli tesztek során tűnt fel Valentino Rossi garázsában, azóta pedig pályaszéli megfigyelőként és tanácsadóként segíti a kilencszeres világbajnok munkáját – ahogy tette azt például Jorge Lorenzo oldalán Wilco Zeelenberg a Yamahánál vagy épp Sete Gibernau az idei évtől Dani Pedrosa esetén a Repsol Hondánál. A korábbi 125 és 250 köbcentis világbajnoknak is köszönhetően az olasz tavaly zsinórban harmadik alkalommal lett második az összetettben, két futamgyőzelmet, s bíznak benne, hogy kapcsolatuk idén is gyümölcsöző lehet.

„Nagyon pozitív a Lucával való közös munka eredménye mind emberi, mind szigorúan csak szakmai szempontból” – nyilatkozta Rossi, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Először ez nagy kockázatot jelentett, ezért ki akartam próbálni, hogyan működünk együtt, aztán kiderült, hogy mennyire fontos, hogy álljon mögötted valaki, aki ennyi tapasztalattal rendelkezik” – fogalmazott a „Doktor”. Természetesen Cadalora véleményét is kikérték kettejük munkakapcsolatáról:

rossi-cadalora



„Nagyon szeretem ezt a munkát, mivel ennek köszönhetően én is ugyanúgy az események részese lehetek, mintha még mindig motoroznék. Folyamatosan beszélünk és eszmét cserélünk. Mindig részt veszek a technikai megbeszéléseken is, ami szintén segít. Valentinónak nincs szüksége arra, hogy megmondjam, mit kell tennie, egyszerűen csak ismertetem az én nézőpontomat. Aztán ő már eldönti, hogy használja-e a tőlem kapott információkat vagy sem” – mondta el a korábbi versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: