DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

A Ducati nem áll készen a világbajnoki címre

A bolognaiak vezérigazgatója szerint Lorenzo leigazolása után egyértelműen ez lett volna a céljuk, ám hiába elégedettek pilótáik téli munkájával, egyelőre hátrányban vannak a riválisokhoz képest.

Amikor a Ducati tavaly bejelentette, hogy megszerezték az elmúlt kilenc évet a Yamahánál töltő Jorge Lorenzót, a felsővezetés arról beszélt, hogy immár nem lehet kifogásuk az eredménytelenségre. Az ötszörös világbajnok csapatváltása azonban nehézkesebben alakul eddig, mint amire talál az érintett felek számítottak: míg Andrea Dovizioso például egy tesztnapot is megnyert Katarban, a spanyol egyelőre bevallottan ismerkedő fázisban tart a Desmosedicivel. Gigi Dall’Igna is elismerte, hogy távolinak tűnik egyelőre a vb-cím, de a versenyzők munkájával elégedett:

„Az a célunk Jorge leigazolása után, hogy a világbajnoki címért harcoljunk. Nyilvánvaló, hogy erre még nem állunk készen, vannak viszont megoldásaink arra, hogyan csökkentsük a problémáinkat” – nyilatkozta a Ducati Corse általános vezérigazgatója, akinek szavait az Autosport.com szakoldal. „Elégedettek vagyunk Dovizioso fejlesztői munkájával az idei tesztszezonban. Különösen Sepangban és az első katari nap során adott értékes visszajelzéseket számunkra. Jorge esetén még rengeteg munka vár ránk, de elégedett vagyok azzal, amit eddig közösen elértünk.”

lorenzo-ducati-katar-teszt



Az olasz technikai szakember, aki korábban dolgozott már együtt Lorenzóval a kisebb kategóriákban, s aki kulcsszereplőnek bizonyult az ex-yamahás átcsábításakor, megvédte új pilótáját: „Lorenzónak nehéz dolga van. Motorgyártót váltani mindig bonyolult, különösen akkor, ha mindig ugyanazzal a típussal versenyeztél. Teljesen normális, hogy problémák jelentkeztek” – magyarázta Dall’Igna. „Jorgét gyerekkora óta ismerem, és egyértelmű, hogy éretté vált. Tudja, mit akar és mit érhet el, de a szíve mélyén ugyanaz az ember maradt, és ennek én örülök.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: