DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Lorenzo a győzelemről: Bármi lehetséges

Jobban érzi magát a Ducati nyergében Jorge Lorenzo a háromnapos katari teszt után és bizakodva várja az első megmérettetést. A spanyol versenyző azt is tudja, hogy hiába az eredményes felkészülés, az igazi próbatétel még hátravan.

Elégedetten zárta a felkészülési időszakot Jorge Lorenzo, aki a nap végén kiemelte, hogy jobban összeszokott a Ducatival. A spanyol negyedik lett az eredménylistán, legjobb köre mindössze 189 ezreddel volt lassabb honfitársa, Maverick Vinales legerősebb idejénél. „Örülök, mert végre megtapasztalhattam, milyen, ha jól érzem magam a motoron. Így nagyon gyors tudok lenni és egy körön még nem is hoztam ki a maximumot a Ducatiból” – olvasható Lorenzo nyilatkozata a crash.net szakoldalon.

lorenzo-2017-03-14



„A legfontosabb persze a futam és sok munka vár még ránk az edzéseken, hogy javítsunk egy kicsit a versenytempón. De az utolsó napon nagyot léptünk előre, különösen lágy gumikon. Ugyanakkor úgy vélem, hogy jók lehetünk kemény keverékeken is, csak valamivel kiegyensúlyozottabbá kell tennünk a motort.” Arról, hogy milyennek érzi most a Ducatit, Lorenzo a következőket mondta. „A motornak megvan a sajátos karaktere, erős és ideges. Fizikailag nagyon megterhelő vezetni. De egyre jobban hozzászokom, lépésről lépésre egyre könnyebb lesz.”

A háromszoros világbajnok ezzel együtt tudja, hogy egy jól sikerült teszttel még nem érték el a végső céljaikat, az igazi próbatételek majd a futamok lesznek. „Sok munka vár még ránk, de bizonyos pályákon versenyképesek lehetünk, akár csak egy körön. A kulcskérdés viszont a versenytempó lesz, az fogja majd elárulni, hogy miben kell még fejlődnünk.” Lorenzót arról is megkérdezték, hogy vajon győzelemmel debütálhat-e a Ducatinál két hét múlva. „Bármi lehetséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: