DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Három bukás után is bizakodó Marquez

A címvédő Marc Marquez minden bizonnyal szeretné elfelejteni az előszezoni tesztek utolsó felvonását, miután háromszor is bukott a Repsol Hondával. A spanyol ezzel együtt úgy látja, hogy egy valakit leszámítva bárkivel felvehetik a versenyt.

Optimistán várta a katari teszt utolsó napját Marc Marquez, de a sorozatos bukások igencsak keresztülhúzták a számításait. A spanyol nem tudott versenyszimulációt teljesíteni és csupán tizedik lett bő félmásodperces lemaradással Maverick Vinales mögött. „Hát nem ez volt a legjobb napunk!” – nyilatkozott még mindig mosolyogva Marquez a crash.net szakoldalnak.

„A bukások megnehezítették a dolgunkat, az utolsó órában kétszer is elestem. Az én hibám volt, de jobb, hogy most történt meg. Sokat veszítünk a kigyorsításokon és a kanyarokban, előfordul az ilyen, ha teljes erőbedobással küzdesz. Én olyan típusú versenyző vagyok, aki az első körtől az utolsóig a maximumot nyújtom, ez persze kockázatos. Elvesztegettünk másfél napot ostobaságokkal és ma megpróbáltuk behozni a kieső időt, de ez nem volt lehetséges. A külső szemlélők csak a bukásokat látják, de nem vészes a helyzet.”

marquez-2017-03-14



Marquez ezzel együtt úgy érzi, hogy versenytempóban csak egyvalaki elérhetetlen a számára. „Különös ilyesmit állítani, mert ebben a pillanatban az időket tekintve messze vagyok az élmezőnytől, de úgy vélem, hogy bár Vinales gyorsabb mindenkinél, a többiekkel felvehetjük a versenyt.” Látva a yamahás tempóját, felmerülhet a kérdés, hogy ismét a biztos pontok begyűjtése lesz-e Marquez stratégiája az évad során a kockázatos csaták helyett a győzelemért.

„Egyelőre nem tudjuk, hosszú lesz a bajnokság. Nem leszünk mindenhol erősek, az olyan típusú pályákon, mint amilyen Katar is, jobban le vagyunk maradva, igaz, tavaly többet küszködtünk. Majd Európába érve meglátjuk. Megpróbáljuk gyorsan helyrehozni a hibákat, hogy erősebbek legyünk a versenyhétvégén.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: