DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

„Lorenzo ne gondolkodjon sokat a Ducatin”

Iannone szerint a spanyolnak nem kellene túl sokat gondolkoznia azon, hogyan tudná kihozni a maximumot a Ducatiból. Az olasz úgy véli, minél előbb rá kell érezni a motor által igényelt stílusra.

Jorge Lorenzo Andrea Iannonét váltja idén a Ducati csapatnál, az olasz versenyzőnél pedig valószínűleg senki sem tudja jobban, milyen nehézségekkel szembenéznie a háromszoros királykategóriás bajnoknak. A spanyol az eddigi tesztek alapján egyelőre nincs a leggyorsabbak között, de Iannone szerint ez nem is meglepő.

„Nagyon nehéz alkalmazkodni a Ducatihoz, mert minden más motortól eltérő stílust követel meg. Az elmúlt években könnyebb lett a kezelése, de még mindig egyedi bánásmódot igényel. Ha viszont rájössz, hogy hogyan tudod kihozni belőle a legtöbbet, akkor nagyon is versenyképessé válik” – nyilatkozta a Suzuki pilótája a motorsport.com oldalnak.

lorenzo-ducati-phillip



„Jorge nagyon sokat motorozott a Yamahán, ezek után nagyon nehéz átülni egy teljesen más technikát igénylő gépre. Radikális változásra van szükség a vezetési stílusban, és ez állandóan arra ösztökél, hogy gondolkozz rajta. Ha pedig folyton ezen töprengsz motorozás közben, akkor nem tudsz igazán gyors lenni.”

Iannone hozzátette, hogy minél gyorsabban hozzászokik valaki az új technikához, annál hamarabb tud ösztönösen motorozni. „Ha az ösztönöd azt súgja, hogy csinálj mindent úgy, ahogy eddig, akkor nem tudsz fejlődni.” Az alkalmazkodás művészetét most neki is el kell sajátítania a Suzukinál, igaz, az olasznak valószínűleg ez könnyebben fog menni, mint Lorenzónak a Ducatival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: