DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Marquez enyhe vállficammal zárta a Honda jerezi tesztjét

Az időjárás miatt egynapossá rövidült a Repsol Honda spanyolországi privát gyakorlása, amelyen a regnáló világbajnok egy kisebb sérülést is összeszedett – szerencsére mindez nem veszélyezteti a katari szereplését.

Eredetileg kétnapos privát tesztet tervezett a Repsol Honda Jerezbe, ám a pénteki napot elmosta az eső. Szombaton viszont teljes erőbedobással tudtak dolgozni az új „big bang” motorblokkon – jóllehet, Marc Marquez délután begyűjtött egy esést, amely során kificamította a jobb vállát. Szerencsére a gyors orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy a spanyol ezt leszámítva nem szenvedett komolyabb sérülést, így folytatni tudta a munkát a csapatával.



„Hasznos nap volt a mai, mivel rengeteg kört tudtunk megtenni és sokat dolgoztunk a motoron” – nyilatkozta a Repsol Honda közleményében az uralkodó világbajnok. „A tervezett munka nagy részét sikerült elvégeznünk, ami jó hír. Délután elestem és kificamítottam a vállam, de szerencsére nem történt semmi komoly. Most jön egy kis pihenés otthon, aztán pedig következik az utolsó teszt Katarban.”

Természetesen Dani Pedrosa is jelen volt a spanyolországi helyszínen – ő így értékelt: „A pénteki nap kihagyása után szerencsére szombaton a teljes időt hasznosan tudtuk eltölteni, noha délelőtt még nem volt ideális a pálya állapota, s az egész tervezett programunkat egy nap alatt kellett teljesítenünk. Nagyon keményen dolgoztunk, de elégedettek vagyunk. Most tovább kell koncentrálnunk, hogy két hét múlva Katarban ugyanígy folytathassuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: