DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

A Yamaha nem húz Rossi felé

Az előző években Jorge Lorenzo, most pedig Maverick Vinales mellett dolgozó főmérnök, Ramon Forcada szerint a japán gyártó számára teljesen mindegy, melyik versenyzőjük nyeri meg a világbajnokságot.

Valentino Rossi a 125-ösök és a 250-esek között egy-egy, a királykategóriában pedig hét világbajnoki címmel büszkélkedhet, utolsó, 2009-es sikere óta azonban hiába üldözi a hőn áhított tizedik győzelmet, noha 2015-ben egészen közel került hozzá. Míg a „Doktor” számára teljesen egyértelműen egy újabb összetett elsőség a cél, az elmúlt években Jorge Lorenzo főmérnökeként dolgozó, most pedig Maverick Vinales csapatát vezető Ramon Forcada szerint a Yamaha vezetésének mindegy, hogy az olasz vagy az újonnan igazolt spanyol végez a tabella élén.

„A japánok igen közömbösek ilyen szempontból. Ők csak nyerni akarnak, az ő elsődleges ellenségük a Honda, a nagy rivális” – nyilatkozta Forcada a Motorsport.com oldalnak. „Ez a fő céljuk, az már kevésbé számít, melyik versenyzővel érik el ezt. Nyilván a marketing szakosztályt érdeklik ezek a részletek, de mindenkit biztosíthatok, hogy a projekt vezetőit csak a győzelem érdekli, akárki is érje el azt a Tech3 pilótái, Folger és Zarco, illetve Valentino vagy Maverick közül. Azt akarják, hogy egy yamahás nyerjen, így Rossi tizedik vb-címe nem rögeszme számukra.”

rossi-teszt



Forcada ugyanakkor hozzátette, hogy magának a gyári alakulatnak, amely Milánó mellett székel, biztosan nagy siker lenne Rossi újabb világbajnoki győzelme: „Az olaszok által irányított csapaton belül más a helyzet. Egyértelmű, hogy Valentino tizedik világbajnoki elsősége fontos lenne a sorozatnak és az egész sportnak. Óriási esemény lenne, hiszen rengeteg idő telt el az utolsó, 2009-es sikere óta, és komoly médiafigyelem irányulna a MotoGP-re” – vélekedett a főmérnök. „De ami a Japánban dolgozó műszaki részleget illeti, nekik nincsenek preferenciáik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: