DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Minden idők legnagyobbja a legígéretesebb fiatal mellett

Lin Jarvis szerint a Yamaha rendelkezik a legerősebb párossal 2017-ben. A csapatban remek hangulat uralkodik az új idény elején, a szakember szerint minden adott ahhoz, hogy a Yamaha visszahódítsa az egyéni és a csapat-világbajnoki címet egyaránt.

Valentino Rossi és az újonnan igazolt Maverick Vinales „fantasztikus kombinációt” alkotnak a Yamaha Racing ügyvezető igazgatója, Lin Jarvis szerint. A szakember Rossit „minden idők legnagyszerűbb” versenyzőjének titulálta, Vinales pedig nagyon hamar bizonyította rátermettségét azzal, hogy a csapat színeiben eddig minden egyes teszten a leggyorsabb volt, amin részt vett.

„Eddig kitűnő a kapcsolatuk. Már eddig is kölcsönösen tisztelték egymást, Valentino mindig is Maverick példaképe volt és továbbra is így tekint rá. Semmifajta ellenségeskedés nincs közöttük. Ez felüdülést jelent a csapat számára is” – nyilatkozta Jarvis a Crash.net-nek. „A teszteken általában a pilóták a maguk dolgával vannak elfoglalva, aztán a nap végén visszamennek a szállodába. Most azonban Maverick odament Valentinóhoz és kíváncsian megkérdezte, hogy mi a véleménye erről vagy arról. Ez Valentinót is felvillanyozta, ő is szereti megosztani a gondolatait.”

rossi-vinales-2017



„Legyünk őszinték, Valentino minden idők legnagyszerűbb versenyzője. Minden idők legnagyszerűbb versenyzője a legnagyszerűbb fiatal tehetséggel kiegészülve fantasztikus csapatot alkotnak. Természetesen Valentino nem akar kikapni senkitől, de szereti megosztani a tudását a fiatalabbakkal. Az elmúlt három évben mindig második volt, ami önmagában lenyűgöző teljesítmény. Jövő héten 38 éves lesz és még mindig elképesztő tempóra képes. Megvan a lehetőség benne, hogy megnyerje a tizedik világbajnoki címét.”

Jarvis Vinales bajnoki esélyeiről is beszélt: „Szerintem Maverick az egyik komoly esélyese az idei bajnokságnak. Nagyon jól illik a csapatba és a motorra egyaránt, nyugodt és koncentrált. Reméljük, sokáig uralkodik még ez a hangulat csapaton belül. Persze nem kergetünk hamis illúziókat, ha év végén mindketten harcban lesznek a világbajnoki címért, ez az idill megváltozhat. Mindenesetre remek hangulatban kezdjük a szezont.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: