DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Lorenzo Katarban a győzelemért fog harcolni?

Optimistán várja az idény első futamát Michele Pirro, aki szerint Jorge Lorenzo is ott lesz a győzelemre esélyesek között. Pirro azt is elárulta, hogy mi a Ducati kezelésének a titka, illetve hogy miért fogja jobban érezni magát Lorenzo az olasz együttesben, mint a Yamahánál.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Michele Pirro lesz Jorge Lorenzo pályaszéli elemzője az idei évtől a Ducati csapatnál. Fő feladata az lesz, hogy elősegítse a spanyol alkalmazkodását a legújabb Desmosedicihez – Pirro a modell kifejlesztésében szintén közreműködött.

A közös munka a sepangi teszteken kezdődött meg. Lorenzo Pirro támogatásának is köszönhetően egyre jobb tempóra volt képes a Ducatival, végül csupán négy tizeddel maradt el Maverick Vinales idejétől. „Jorge hosszú éveken keresztül Yamahával ment, ami nagyon másmilyen motor. Malajziában az utolsó napon már újra csúcsformában volt. Még csupán 100 kört tett meg Ducatival, míg korábban Yamahával több ezret.”

„Biztos vagyok benne, hogy Katarban már a győzelemért fog harcolni” – tekintett bizakodóan a jövőbe az olasz a Motorsport.com oldalon, majd kitért saját szerepkörére is. „A Ducati a családom, és ha az a cél, hogy hozzásegítsük Jorgét a világbajnoki címhez, kész vagyok maximálisan támogatni őt. A tapasztalatom sokat segíthet abban, hogy könnyebben hozzászokjon a motorhoz.”

lorenzo-2017-katar-elozetes



Pirro arról is beszélt, hogy miért lehetett olyan nagy a MotoGP háromszoros világbajnokának a hátránya a sepangi teszt első napján. „A Ducati titka az, hogy lépésről lépésre kell haladni mind a motorozásnál, mind a tanulási folyamatban, ha meg akarod érteni a működését. Neki is ezt próbálom elmagyarázni. Nem könnyű már az első pillanattól kezdve gyors tempót diktálni ezzel a motorral, ő nem ehhez volt hozzászokva a Yamahánál.”

Az olasz úgy érzi, hogy Lorenzo sokkal barátságosabb környezetben fogja érezni magát a Ducatinál, mint a Yamahánál, ahol a spanyolnak elég viszontagságos utolsó éve volt Valentino Rossi oldalán. „A tavalyi év nem volt könnyű számára a 2015 végén történtek miatt, pláne egy olyan személyiség mellett, mint Valentino. Jorge szenvedett ettől.”

„A Ducatinál sokkal családiasabb a hangulat, itt mindenki segíteni fogja őt, hogy újra világbajnok lehessen. Az egész csapat azon dolgozik, hogy a lehető legjobb motort adjuk alá, aztán csak az kell, hogy húzza a gázkart” – zárta gondolatait Pirro.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: