DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Vinales: Még gyorsabb is lehettem volna

A Suzukitól a Yamahához átigazoló spanyol Valenciához hasonlóan Sepangban is a leggyorsabbnak bizonyult: saját magát is meglepte, milyen gyorsan alkalmazkodott az új motorhoz.

Maverick Vinales az első pillanattól kezdve roppant meggyőzően teljesít a Yamaha színeiben: a Ducatihoz távozó Jorge Lorenzo helyére érkező motoros a tavaly év végi valenciai gyakorláson mindkét napot megnyerte, a mostani sepangi teszten pedig szintén övé lett összesítésben a leggyorsabb kör. A csapattársát, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossit eddig minden alkalommal maga mögé utasító spanyol így felelt arra a kérdésre, hogyan értékelné a malajziai eseményeket:

„Pozitívan, nagyon boldog vagyok. Remek munkát végeztünk” – idézi Vinales szavait a Motorsport.com szakoldal. „A köridőink rendben voltak. Úgy érzem, még egy kicsit javíthattam volna, de tempó tekintetében ott vagyunk a legjobbak között, éppen ezért elégedett vagyok. Nagyszerű csomagunk lesz a Phillip Island-i tesztre.”

vinales-yamaha-motogp



A riválisok számára nem túl jó hír, hogy az ex-suzukis pilóta szerint még bőven lett volna a leggyorsabb körében is: „Kemény gumin voltam, s talán túlságosan is húztam a gázt, ezért szélesen fordultam, de már így is javítottam, s a lágy abroncsokkal talán még többet tudtam volna. Mindenesetre Katarban lesz az első verseny, ott kell majd mindent beleadnunk.”

Amikor arról kérdezték Vinalest, hogy meglepte-e saját magát azzal, hogy ilyen gyorsan sikerült beilleszkednie új csapatába és megszoknia a Yamaha versenygépét, így válaszolt: „Igen. Fizikailag is, mivel az első napon még mindenem fájt, ma meg már 72 kört tettem meg, ráadásul a végén én voltam a leggyorsabb. Jó munkát végeztünk, s örülök, mert különösen a versenytempót illetően érzem magunkat gyorsnak. Nagyon koncentrált vagyok, nem hibáztam, ezért boldog vagyok” – fogalmazott a versenyző, hozzátéve: különösen a motor tapadása okozott kellemes meglepetést számára az eddigi teszteken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: