DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Rossi nagyon szoros csatára számít idén

A sepangi tesztet az összesített lista hatodik helyén záró olasz motoros elégedett a Yamaha fejlesztéseivel, ugyanakkor úgy érzi, a kiélezett eredmények egy rendkívül izgalmas idényt vetítenek előre.

Valentino Rossi hatodikként zárta a szerdán véget ért malajziai gyakorlást, lemaradása azonban alig két tizedmásodperc volt új csapattársához, az éllovas Maverick Vinaleshez képest – akit eddig még egyébként egyetlen tesztnapot sem tudott legyőzni. A Yamaha számos újítását kipróbáló „Doktor” optimistán nyilatkozott a sepangi eseményeket követően:

„Összességében pozitív tesztet zártunk, mert a végső, 1:59.5-ös köröm nem annyira rossz” – olvashatók az olasz szavai a crash.net szakoldalon. „Mindannyian elég közel vagyunk egymáshoz. De főképp azért örülök, mert rengeteg jó dologra bukkantunk a motorral kapcsolatban. Különösen az utolsó nap délutánján, amikor főként az új vázzal foglalkoztunk. A nap végére találtunk valami érdekeset, amelynek kapcsán előreléphetünk.”

rossi-teszt-2017-sepang-1



„Nehéz teszt volt, ugyanakkor biztató, mert az újítások jelentős része – igaz, nem az összes – működik. A probléma az, hogy a legjobb motorosok nagyon közel vannak egymáshoz és mind nagyon gyorsak egykörös és versenytempót tekintve egyaránt. Szóval szerintem nagyon szoros csatára számíthatunk idén” – vélekedett Rossi.

A hangvillások kétségkívül leglátványosabb fejlesztése, amit ki is próbáltak Sepangban, egy újfajta motorburkolat volt, amely alatt rejtett szárnyacskákat láthattunk. Bár a kiálló aerodinamikai elemeket idén már tiltják a szabályok, ez a megoldás teljesen legális, s várhatóan más gyártók is kipróbálnak majd hasonló elképzeléseket. Mindesetre Rossi szerint nem volt túl nagy jelentősége: „Ha őszinte akarok lenni, az új burkolat nem jelent túl nagy különbséget, de tetszik. Szerintem nagyon szép. Kipróbáltam az új gumikat is: néhány közülük jobb, néhány kevésbé, de nincs túl nagy differencia köztük.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: