DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Gyári Suzukival versenyez idén Bódis Ricsi

A tavalyi sikeres szezon után eddigi pályafutása legnagyobb lehetősége előtt áll Bódis Ricsi. A 220 Volt H-Moto Team motorosa ugyanis 2017-ben a német IDM Superbike kategóriájában áll rajthoz, mégpedig a Suzuki gyári alakulatánál, a Team Suzuki Alber Bischoff-nál. Noha az előttük álló szezont mindkét fél tanulóévnek fogja fel, ám nem tartják kizártnak, hogy Bódis Ricsi már 2017-ben képes lesz meglepetésekre a német bajnokságban.

Nem véletlenül tartják Bódis Ricsit hazánk egyik legnagyobb gyorsasági motoros tehetségének, ugyanis a 220 Volt H-Moto Team versenyzője a tavalyi szezonban kétszer is dobogóra állhatott a Superbike világbajnokság betétsorozatában, az EJC-ben, míg összetettben az előkelő hetedik helyen végzett. A csapat a fejlődése érdekében úgy döntött, egy komoly nemzetközi bajnokságban indítja a 23 éves versenyzőt, így került képbe a német bajnokság, az IDM. Hogy Ricsi eredményeit külföldön is jól ismerik, mi sem bizonyítja jobban, hogy a Suzuki német bajnokságban induló gyári csapata szerződést ajánlott neki, és a kontaktus nemrég alá is írták, így a magyar motoros az IDM Superbike kategóriájában versenyez a 2017-es idényben.

alber-bischoff-bodis-ricsi-rizmayer-gabor



„Csapatunk komoly tapasztalatokkal tér vissza az idei szezonban az IDM-ben, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a szezon során. A motort már tesztelték, és a tapasztalatok alapján nagyon bizakodóak vagyunk. Örülünk, hogy egy ilyen fiatal tehetség került hozzánk Ricsi személyében, aki a roppant kemény német bajnokságban további tapasztalatokat gyűjthet a nemzetközi mezőnyben. Tavaly bizonyított az EJC-ben, és hiszem, hogy a Superbike kategóriában is bizonyítja a tehetségét. Jönnek majd a közös tesztek, és bízom abban, hogy a nagyon erős tavalyi teljesítményét képes lesz túlszárnyalni” – jelentette ki Alber Bischoff csapatfőnök.

A 220 Volt H-Moto Team versenyzője elárulta, a tavalyi eredményes szezonja ellenére sem gondolt arra, hogy idén ilyen lehetőséget kap majd a csapata és a Suzuki jóvoltából.

„A meglehetősen hektikus és eredménytelen 2015 után egy pillanatig sem gondoltam volna, hogy ilyen sikeres lehetek tavaly. Ám a testsúlyom és a magasságom miatt mindenképpen benne volt a levegőben a kategóriaváltás, nem véletlen, hogy az év második felében annyit mentem ezres motorral. Nem titok, karácsonyi ajándékként rakta le a fa alá menedzserem, Kelemen Krisztián a Suzuki gyári alakulatának az ajánlatát, ami mára már realizálódott, hiszen a szerződést nemrég aláírtuk. Még mindig alig akarom elhinni, hogy a Suzuki legújabb fejlesztésű motorjával a roppant kemény IDM Superbike kategóriájában versenyezhetek idén. Egyet már most kijelenthetek, most is kihozom magamból a maximumot. Ez eddigi pályafutásom legkomolyabb lehetősége és csapata, és ezért csak hálával gondolhatok menedzseremre, a 220 Volt H-Moto Team-re és a szponzoraimra” - mondta Bódis Ricsi.

bodis-ricsi1_2

A 220 Volt H-Moto Team sportigazgatója úgy véli, a fiatal motoros már az első SBK-s évében képes lehet komoly eredményeket elérni a Suzuki segítségével.

„Örülök, hogy ilyen komoly lehetőséghez tudtuk segíteni Ricsit. Talán nagy váltásnak tűnik elsőre, de ne feledjük, Ricsi már komoly tapasztalatokat gyűjtött Superstock 600-ban is, és tavaly már egy régi ezresen is megmutatta, mire képes. Szóval biztos vagyok benne, hogy gyorsan alkalmazkodik majd az új kategóriához. Miután a Suzuki is egy teljesen új motorral vág neki a szezonnak, így az idei szezon mindenkinek tanulóév lesz, de ennek ellenére bízom benne, hogy Ricsi már az első évben komoly meglepetéseket fog okozni a mezőnynek. Az már most látszik, hogy a Suzuki is komolyan veszi az idei évet, hiszen már tesztelték a teljesen felkészített Superbike motort Sepangban. És komolyan tervezik az SBK visszatérést gyári csapattal az IDM-be. Úgyhogy Ricsi jó időben van a jó helyen ahhoz, hogy komoly dolgokat vigyen véghez” – jelentette ki Rizmayer Gábor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: