DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Rossi: Vinales harcban lesz a vb-címért

A kilencszeres világbajnokot lenyűgözte új csapattársa teljesítménye, s úgy véli, idén még versenyképesebb lehet, mint tavaly a Suzukival. A „Doktor” arról is beszélt, milyen viszonyra számít a spanyollal.

Jorge Lorenzo után Valentino Rossi új csapattársat kapott Maverick Vinales személyében, akivel a madridi bemutatón mutatkozott együtt először. A Suzukitól érkező azonban már tavaly letette a névjegyét a hangvillásoknál, amikor a szezon végi valenciai teszt mindkét napján ő érte el a leggyorsabb időt, ráadásul a hírek szerint a japánok privát sepangi gyakorlásán is ő vitte a prímet. A csapatprezentáción Rossi nem is kerülhette ki a kérdést, hogy szerinte Vinales rögtön versenyben lesz-e a világbajnoki címért:

rossi-vinales-yamaha-2017-1



„Egyértelműen” – jelentette ki határozottan a 37 éves pilóta. „Már tavaly is elég sok pontot gyűjtött, idén pedig valószínűleg még versenyképesebb lesz, így a bajnokságért harcolhatunk. Jorge mellett már megszoktam, hogy erős csapattársam van. Maverick már az első naptól kezdve lenyűgözött. Alapvetően jobban örültem volna, ha több időbe telik, mire gyors lesz, de sajnálatomra már most elég erős. Úgy vélem, remek munkát végezhetünk együtt, hogy hétről hétre dobogóra állhassunk ezzel a motorral.”

Sokan arra számítanak, hogy Rossi és Vinales már-már baráti viszonya gyorsan megromlik majd, ha egymás ellen harcolnak a győzelmekért, ám a „Doktor” szerint nem ez lesz a helyzet: „A pályán mindig kemény a rivalizálás, különösen a csapattársaddal, de szerintem remek lehet a kapcsolatunk” – vélekedett a kilencszeres világbajnok. „Ahogy már korábban is elmondtam, amikor 2013-ban visszatértem a Yamahához, Jorgével sem volt annyira rossz a viszonyunk. Csak 2015 végétől kezdve voltak problémáink. Szerintem jól megleszünk, de az a legfontosabb, hogy együtt dolgozzunk a motor fejlesztésén.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: