DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Bemutatták a Ducati 2017-es festését

Péntek délelőtt Bolognában először láthattuk pirosban a Yamahától érkező Jorge Lorenzót, aki Andrea Dovizioso társaságában leleplezte a Ducatik idei festését – a végleges 2017-es versenygépet azonban csak Katarban láthatjuk majd.

Csütörtökön a Movistar Yamaha nyitotta meg a csapatbemutatók sorát, pénteken pedig a Ducati következett. Az itthoni idő szerint 10:30-kor kezdődő, Bolognában rendezett eseményen jelen volt az olasz gyártó vezetése: Claudio Domenicalli, a Ducati Motor Holding elnök-vezérigazgatója, Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse általános menedzsere, Paolo Ciabatti sportigazgató és Davide Tardozzi csapatmenedzser.

A fő érdekességet azonban természetesen nem ők, hanem a versenyzők jelentették, különösen Jorge Lorenzo, hiszen Andrea Dovizioso új csapattársa először mutatkozott ducatis színekben a Yamahától való távozása óta. A két pilóta mellett a motorok idei festését is leleplezték – abban túl sok változást nem tapasztalunk a tavalyihoz képest –, ám mindezt egy „szárnytalanított” 2016-os modellen csodálhattuk meg, a Desmosedici GP17 végleges változatát ugyanis majd csak Katarban láthatjuk először.

Mindenesetre hoztunk néhány fotót Lorenzóról, Doviziosóról és a Ducati gyári csapatának 2017-es színvilágáról és motorfestéséről. A pályán egyébként a január 30-án kezdődő sepangi teszten láthatjuk őket először, ám a Ducati már néhány nappal korábban elkezdi a felkészülést két tesztpilótájával, Michele Pirróval és a kétszeres világbajnok Casey Stonerrel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: