DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Mégsem lesz radikálisan új a Yamaha

Noha korábban arról lehetett hallani, hogy a hangvillások idei MotoGP-s versenygépe jelentősen eltér majd az előzőektől, a csapattól származó források szerint az alapok megegyeznek a tavalyi motoréval.

Csütörtök délelőtt Madridban tartja a hivatalos csapatbemutatóját a Movistar Yamaha alakulata, amelyen nem csak Valentino Rossi új kollégáját, Maverick Vinalest láthatjuk először az istálló színeiben, hanem egyúttal lehull a lepel a hangvillások 2017-es motorjáról is. A 2016-os évad végén még arról pletykáltak, hogy az új Yamaha jelentősen eltér majd az elődjétől, most azonban már ennek ellenkezőjéről beszélt a csapat egyik tagja:

rossi-yamaha-radikalis



„Végső soron, hacsak nincs valami súlyos probléma, akkor a gyártók ugyan sok mindenen változtatnak, de anélkül, hogy a motor filozófiájához hozzányúlnának” – magyarázta a magát megnevezni nem kívánó forrás a Motorsport.com szakoldalnak. „A 2017-es gép alapjai megegyeznek a 2016-oséval. Más lesz a váz, a lengőkar, a motorblokk, a felfüggesztés és minden egyéb, de a 2016-os motor filozófiája megmarad.”

A yamahás forrás hozzátette: „A valenciai teszten kipróbáltunk néhány dolgot, de az még nem a végleges 2017-es motor volt, s nem is az, amit Sepangban látunk majd. Lesz egy prototípusunk, amelyet a 2016-ban, valamint a valenciai és a privát malajziai gyakorláson gyűjtött adatokra alapoztunk. De biztos vagyok benne, hogy a motor a többi téli teszt után is változni fog még” – mondta a 2017-es gépről, amelyet elsőként tehát január 19-án láthatunk meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: